İşte tutuklanan Emniyet Müdürlerinin ortak sırrı!

Röportaj veren eski Emniyet Müdürleri tutuklanıyor... Müdürlerin tutuklanması, “Konuşmasalardı dışarına olacaklardı” dedirtti.

İşte tutuklanan Emniyet Müdürlerinin ortak sırrı!

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarından sonra emniyette başlatılan tasfiye dalgasında birçok skandal yaşandı. 260 bin polis tayin edildi. 1.776 emniyet müdürü emekli edildi. Ancak emniyet müdürlerinin çilesi emekli olmakla bitmedi. Yakın zamandaki birçok hayati operasyona imza atan emniyet müdürleri, ne zaman bilgi birikim ve tespitlerini kamuoyuyla paylaştı, olanlar oldu. Önce yandaş medya tarafından ‘paralel’ ilan edildiler sonra da haklarında başlatılan temelsiz soruşturmalarla hapse atıldılar. Meydan Gazetesi'nden yer alan habere göre, Müdürlerin tutuklanması, “Konuşmasalardı dışarına olacaklardı” dedirtti.

RAMAZAN AKYÜREK
Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, 17 aralıktan üç gün sonra 20 Aralık’ta bir gerekçe gösterilmeden görevden alındı.  4 Ağustos’ta Bugün TV’de katıldığı programda dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan için “Baba oğul gibiydik” dedi. 17-25 Aralık dinlemelerine dair bir soruya verdiği cevapta Başbakan’ın oğlunun dinlenmesinin yasal olduğunu söyledi. “Yasal çerçevede oğlum da dinlenebilir” diyen Akyürek 27 Şubat’ta yeniden başlatılan Hrant Dink soruşturmasında tutuklandı.

ALİ FUAT YILMAZER
Özellikle hükümet yanlısı medya tarafından ‘efsane müdür’ olarak anılan Emekli İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer Ergenekon, Balyoz, Oda TV, KCK ve Atabeyler gibi pek çok önemli soruşturmayı yürüttü. Bugün TV’ye röportaj veren ve “Bu soruşturmaları dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yaptım” diyerek dikkat çeken Yılmazer, 22 Temmuz operasyonunda ‘yasa dışı dinleme’ iddiasıyla gözaltına alındı. 26 Temmuz 2014’te tutuklandı

YAKUP SAYGILI
17 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonuna imza atan en önemli isimlerden olan Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, bu operasyondan hemen sonra açığa alındı. Meslekten ihraç edildi. Ancak 17 Aralıkla ilgili basına yaptığı açıklamalardan sonra 22 Temmuz operasyonuna o da dahil edildi. 4 Eylül 2014’te tutuklandı.

NAZMİ ARDIÇ
17 Aralık operasyonuna imza atan polislerden Eski İstanbul Emniyet Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, tasfiye edilen polislerdendi. Ancak hakkında başlatılan bir soruşturma yoktu. 17 Aralık’taki operasyonun ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşan Ardıç, 12 Nisan’da Zaman’a verdiği röportajda Savcı Kiraz şehit olmayabilirdi, sorumlusu ‘talimatı verdim’ diyen Başbakan’dır” deyince hükümetin hışmına uğradı. 20 Nisan 2015’te tutuklandı.

TUFAN ERGÜDER

İstanbul’da Terörle Mücadele şube Müdürü olarak görev yapan Tufan Ergüder, 2011’de Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanmıştı. Ergüder 28 Şubat 2014’te özel sebeplerden istifa etmişti. Ancak Ergüder’in istifasının 17 Aralık tasfiyelerine tepki olduğu söylentileri onu hedef yaptı. Bugün TV’de İran ajanlarının hükümetin içine sızdığını ve hükümetin bir kanadını bu isimlerin oluşturduğunu açıklamasıyla şimşekleri üzerine çekti. Tek Türkiye dizisi üzerinden yapılan 14 Aralık Tahşiye operasyonunda gözaltına alınarak tutuklandı.

RECEP GÜVEN
Ankara Başsavcılığı tarafından ‘illegal dinleme ve özel hayatın gizliliğini ihlal’ iddialarıyla tutuklanan Recep Güven Siirt ve Diyarbakır emniyet müdürlükleri, Emniyet İstihbarat daire başkan yardımcılığı yapmıştı. 800 ödüle sahip olan Güven’in sicil notu 100’dü. Siirt ve Diyarbakır’da başarılı işlere imza atan Güven halkın büyük sempatisini kazanmıştı. “Dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz” sözleriyle tanınan Güven 4 Mayıs’ta Zaman’a röportaj vermesinden sonra apar topar gözaltına alındı. Dün tutuklandı. MEYDAN GAZETESİ
<< Önceki Haber İşte tutuklanan Emniyet Müdürlerinin ortak sırrı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER