İşte Türkiye'den OHAL manzaraları.. Nevşehir Cezaevi'nde işkence

OHAL Türkiye'sinde Cezaevlerinde ve karakollardan işkence iddiaları eksik olmuyor. En son işkence haber Nevşehir Cezaevi'nden geldi.. Nevşehir’de iki hafta önce tutuklanan Ahmet Tuncer YOLCU ve Zeynep YOLCU’ya kaldıkları cezaevinde İŞKENCE yapıldığı iddia edildi.

SHABER3.COM

Ev hanımı olan Zeynep Yolcu ve ögretmen eşi Ahmet Yolcu, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin talimatıyla, ifadeleri alınmadan “Sizin dosyanız zaten hazır.” denilerek tutuklandı.

Kaldıkları cezaevinde işkenceye maruz kalan Ahmet Yolcu ve eşi Zeynep Yolcu hücrede tutuluyor.

Üç gün boyunca hem aç hem susuz bırakılan Zeynep Yolcu, iki defa şeker komasına giriyor. İşkenceye dayanamayıp fenalaşılınca hastaneye kaldırılsa da döndüğünde tekrar hücreye konuluyor.

Açık görüşte Zeynep Yolcu’yu ziyarete giden kardeşi, işkence gören ablasının durumunu şu sözlerle anlattı;

“Ablam çok kötüydü. Ayakta duramıyor, yürümekte zorlanıyordu. Kendisinin ağır işkence altında kaldığını ve üç gün boyunca hem aç hem de susuz bıraktıklarını söyledi”

Hem annesiz hem babasız kalan çocukları ise perişan haldeler. Annelerini bu halde gören çocukların ise bu duruma dayanamadığı ağlama krizi geçirdiği ifade ediliyor.


Ahmet Yolcu ise devam eden şeker hastalığı, ilaçlarla tedavi edilemediği için bir ameliyat geçirmiş. Bu sebeple 35 kilo veren Ahmet Yolcu’nun ameliyat sonrası takip altında olması gerekiyor. Günlük beslenmesine çok dikkat etmesi gereken Ahmet Bey gün içinde sık sık ve az yemek zorunda. Cezaevi Müdürü Kağan Gençer talimatıyla hücrede tutuluyor. Maruz kaldığı ağır işkence ve hala hücrede olduğu dikkate alınırsa Ahmet Bey’in sağlığı ciddi tehdit altında. Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ise soruları yanıtsız bırakıyor.
<< Önceki Haber İşte Türkiye'den OHAL manzaraları.. Nevşehir Cezaevi'nde... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER