İşte seri katil Atalay Filiz'in rotası

Birçok ilden ihbar yağarken, polis Atalay Filiz’in son olarak İzmir’de görüldüğünü kesinleştirdi. İnternet kafede 4 saat araştırma yapan Atalay Filiz, sonra bir öğrencinin Konak’taki evinde 2 gün kalmış

Seri katil kafeteryada görüntülendi

İstanbul Tuzla’da tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı cinayetinin firari şüphelisi Atalay Filiz’in İzmir’e kaçtığı kesinleşti. İzmir’de 4 ayrı yerde görüntüleri ortaya çıkan Atalay Filiz’in, bir üniversitelinin Konak Yeşilyurt’taki evinde 2 gün ücretli kaldığı belirlendi.

İstanbul Emniyeti, zanlının İzmir’de olduğunun kesinleşmesinden sonra kente 6 ayrı özel ekip gönderdi. 3 yıl önce TÜBİTAK çalışanı Göktuğ Demirarslan ve sevgilisi Elena Radchikova’nın öldürülmesiyle ilgili 2 cinayet nedeniyle de Ankara Emniyeti’nden 2 ekip İzmir’e gitti. Tüm muhtemel güzergâhları değerlendiren polis, Atalay Filiz’in Suriye’ye kaçma ihtimali üzerine Kilis’e de bir ekip gönderdi.

EN SON ÇEŞME’DE GÖRÜLDÜ

Polis, detaylı soruşturma sonrası Atalay Filiz’in kaçış rotasını da tespit etti:
27 Mayıs Cuma Şüpheli, öğle saatlerinde cinayeti işledikten sonra cesedi yeşil alana bıraktı ve Tuzla’dan Kaynarca minibüsüne bindi. Kaynarca’da şehirlerarası otobüs firmalarının bulunduğu yere gitti, Ankara’ya bilet aldı. Harem’den kalkan otobüse 18.30’da binip Ankara’ya hareket etti. Bolu Kaynaşlı’da araçtan inip başka bir otobüsle İzmir’e geçti.
28 Mayıs Cumartesi Atalay Filiz’in Bolu’da kaldığı ya da İzmir’e ulaştığı tahmin ediliyor. Bu tarihte hiçbir görüntüsü tespit edilemedi.

29 Mayıs Pazar İzmir’de görüntüleri ortaya çıktı. Kıyafetlerini değiştiren şüphelinin valizlerinde de artış vardı. Buca’daki bir internet kafede 4 saat geçirdi, ardından da 2 gün üniversite öğrencisi bir gencin Konak Yeşilyurt’taki evinde kaldı.
30 Mayıs Pazartesi Hiçbir görüntüsüne rastlanmadı.
31 Mayıs Salı Bodrum’a gideceğini söyleyerek evden ayrıldı.
1 Haziran Çarşamba Hiçbir yerde ortaya çıkmadı.
2 Haziran Perşembe Çeşme’de saat 10.30 sıralarında görüldüğü iddia edildi.

YUNAN ADALARINA MI GEÇTİ?

2013’te Ankara’daki cinayetten sonra Yunan adalarına kaçtığı saptanan Atalay Filiz’in yine aynı yönteme başvurabileceğini göz önünde bulunduran polis, insan tacirleriyle bağlantıya geçme ihtimaline karşı önlem aldı. Çeşme dışında aramalar Foça, Kuşadası ve Bodrum’a kaydırılırken, jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri de uyarıldı. Bu bilgilere rağmen polis, Atalay Filiz’in izine rastlayamadı. Zanlının İzmir’den ayrılmış olabileceği bildirildi.

Atalay Filiz'in babası Emniyet'te ifade verdi!

Ankara ve İstanbul'da toplam 3 cinayetten aranan Atalay Filiz'in babası İlhan Filiz, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifade verdi. Pilot olan İlhan Filiz, oğlunun psikolojik durumundan sıkıntılarına, kendisiyle görüşüp görüşmediğinden deponun parasını kimin ödediğine kadar onlarca soruya cevap verdi. Baba Filiz, polisin sorularını, "Oğlumla uzun süredir görüşmüyorum. Durumundan ben de haberdar değilim" şeklinde yanıtladı.

Aralarında tarih öğretmeni Fatma Kayıkci'nin de bulunduğu 3 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili aranan katil zanlısı Atalay Filiz'in babası İlhan Filiz, polis tarafından saat 15.00 sıralarında Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.
İl dışında olduğu için bugün ifadesi alınan İlhan Filiz'e oğluyla ilgili onlarca soru soruldu. Cinayet Bürosu'nun deneyimli dedektifleri, İlhan Filiz'e, oğlunun psikolojik durumundan, kendisiyle görüşüp görüşmediklerine kadar pek çok soru yöneltti.
İlhan Filiz'in, polislerin sorularına, "Oğlumla uzun süredir görüşmüyorum. Durumundan ben de haberdar değilim" şeklinde yanıtlar verdiği öğrenildi.
İşte, İlhan Filiz'e sorulan sorulardan bazıları:

"-Oğlunuzun psikolojik durumu hakkında ne biliyorsunuz?

-Atalay, zor zamanlarda nerelere gider?

-Samimi olduğu kişiler var mı?

-Oğlunuzun bildiğiniz bir sıkıntısı var mıydı?

-Oğlunuzun sizinle arası nasıldı?

-Oğlunuzla en son ne zaman görüştünüz?

-Hadımköy'de kiralanan deponun parasını kim ödüyordu?" 

<< Önceki Haber İşte seri katil Atalay Filiz'in rotası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER