İşte rakamlarla Hamzaoğlu ve Denizli kıyaslaması

Hamza Hamzaoğlu’nun yerine göreve gelen Mustafa Denizli beklenen etkiyi gösteremedi. Hamza Hoca görevdeyken liderle arasında 5 puan fark olan Cim Bom zirvenin bir hayli gerisine düştü.

İşte rakamlarla Hamzaoğlu ve Denizli kıyaslaması

Süper Lig’in ikinci devresine yeni transferleri ve ihtişamlı Sivas galibiyeti ile başlayan Galatasaray, Osmanlıspor’dan büyük bir çelme yedi. Cim-Bom, sadece 3 puan değil büyük ölçüde şampiyonluğu da yitirdi. Hatta önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’ne gitme ihtimalini bile zora sotu.

HAMZAOĞLU’NU ARATTI
Ligin 11. haftasında takımdan gönderilen Hamza Hamzaoğlu’nun yerine Mustafa Denizli’nin getirilmesiyle birlikte takımın tekrar yükselişe geçeceği düşünülüyordu. Fakat Denizli, Galatasaray’daki 7 haftalık performansı itibariyle maç başına puan, gol ve şut ortalamalarında selefinin gerisinde kaldı. Hamza Hoca döneminde 11 haftada 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi yaşayan Cim-Bom, maç başına 1,9 puan ortalaması tutturmuştu. Ligin en tecrübeli teknik adamı olan Denizli döneminde ise 7 lig maçında 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alındı. Maç başına puan ortalaması ise 1,57’ye düştü.

GOL SAYISI DÜŞÜYOR
Sarı-kırmızılı takım, Hamzaoğlu ile 25 kez gol sevinci yaşamış, kalesinde 13 gol görmüştü. Denizli’nin Galatasaray’ı ise 15 gol atıp 11 tane yedi. Eskiden maç başına 2,2 olan gol ortalaması de böylece 2,14’e düştü. Maç başına düşen gol yeme oranı ise 1,18’den 1.57’ye çıktı. Sarı-Kırmızılıların, maçlarda attığı şut sayısı da önemli oranda düştü.

DEPLASMANDA YOK
Cim Bom bu sezon deplasmanda puan kaybetmeye devam ediyor. Dış sahada son galibiyetini 3 Ekim 2015’te 2-0 ile Başakşehir karşısında alan Galatasaray, oynadığı son 6 maçtan 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile dönmek zorunda kaldı. Mustafa Denizli ise deplasmanda bugüne kadar galibiyet görmedi.

NOT: Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray’da 11 maçta 21 puan topladı. Mustafa Denizli ise 7 maçta takımına 11 puan kazandırabildi.

Özgür Düşünce
<< Önceki Haber İşte rakamlarla Hamzaoğlu ve Denizli kıyaslaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER