İşte Facebook'un donanım laboratuvarı

Facebook dünyanın en çok merak edilen donanım laboratuvarının kapılarını basına açtı.

İşte Facebook'un donanım laboratuvarı

Facebook, ABD'nin Kaliforniya'da merkezinde, mühendislerin yeni teknolojik araştırmalar yapabileceği yüksek teknolojili donanım laboratuvarını açtı. Oculus Rift sanal gerçeklik gözlüğü, internet drone’ları ve açık kaynak ağ ekipmanları üreten Facebook, bu gelişmeleri basın ile paylaştı. 

2 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan laboratuvarda modelleme, prototipleştirme ve hata analizlerinin yapılacağı belirtiliyor. Laboratuvarın yalnızca tek bir ürüne odaklanma amacının olmadığı ve farklı türden donanımların da bu çatı altında geliştirileceği ifade ediliyor. Facebook’un ana merkezinde bulunanlara göre daha güçlü prototip makinelerinin yer aldığı laboratuvarda taştan metale kadar türlü materyallerle cihazlar geliştirilebileceği belirtiliyor. 
Bu yeni merkezin Facebook’un çalışmalarına sağlayacağı katkıyı zaman gösterecek.

Mühendisler, sanal gerçeklik başlıkları, yüksek irtifalı dronelar ve elektron mikroskoplar gibi yüksek teknoloji aygıtlarının bulunduğu laboratuvarda farklı testler yaparak şirketin gelecekte faaliyet göstermek istediği alanlara yönelik araştırma yapıyor.

"Area 404" adı verilen ve bir futbol sahasının üçte biri büyüklüğündeki laboratuvarda, ayrıca, enerji verimliliğine duyarlı veri sunucuları test ediliyor. Laboratuvarda 360 derece görüntü ve resim çekebilen bir video kamera prototipi de bulunuyor.

İki yıl önce, Facebook, sanal gerçeklik teknolojisi geliştiren Oculus VR adlı şirketi 2 milyar dolara satın alırken, geçen yıl da araştırma ve geliştirme faaliyetlerine 4,8 milyar dolar harcamıştı.
<< Önceki Haber İşte Facebook'un donanım laboratuvarı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER