İşte 6 su hortumunun hayrete düşüren videosu

Meksika Körfezi'nde yan yana ortaya çıkan 6 su hortumu görenleri dehşete düşürdü. Hortumlar, Meksika Körfezi'ni vurması beklenen Marco kasırgasının habercisi niteliğinde.

İşte 6 Su Hortumunun Hayrete Düşüren Videosu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Hava Durumu Servisi, 24 Ağustos'ta "Marco" isimli tropikal fırtınanın ABD’nin güney kıyısındaki eyaletlerden Louisiana’yı vurabileceğini ifade ediyordu. 

Ancak Marco’dan önce Louisiana kıyılarında iki ayrı fırtına karşı karşıya geldi ve izlemesi hem keyif veren hem de dehşete görüntüler ortaya çıktı.

FİLM SAHNESİ GİBİ

Meksika Körfezi’nin Louisiana kıyılarında karşı karşıya gelen fırtınalar, birbirine oldukça yakın 6 su hortumu oluşmasına sebep oldu. Hortumlar felaket konulu bir Hollywood filminden alınmışçasına sahneleri aratmadı.

Hortumların kıyıdan uzakta ortaya çıkması sebebiyle can ve mal kaybı yaşanmadı. 

Tropikal iklime sahip olan ve ekstrem hava olaylarına müsait iklimlerde birbirine yakın 6 hortum gibi tuhaf ama ilgi çekici olaylar yaşanabiliyor. 

Geçen dönemde ABD’nin teksas eyaletinde aynı yere 8 saniyede 11 yıldırım birden düşerken, Brezilya’da 2018’de kaydedilen bir şimşeğin yaklaşık 709 kilometrelik uzunluğu ile dünyanın en uzun şimşeği olduğu bildirilmişti.
<< Önceki Haber İşte 6 su hortumunun hayrete düşüren videosu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER