'İstanbul'u fethedecek Fatih'e de hayır demişlerdi'

Referandumda evet kampanyasının tanıtımında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ''Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethederken ona da 'Hayır' diyenler oldu.'' dedi

SHABER3.COM

Ankara Arena Spor Salonu'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethederken ona da 'Hayır' diyenler oldu. Gazi Mustafa Kemal'i düşünün... Samsun'a giderken ona da 'Hayır' diyenler oldu. Mütareke basını hep bir ağızdan 'Hayır' diyordu. Gazi Mustafa Kemal bunlara aldırış etmedi" ifadelerini kullandı.

Başbakanlık makamını fiilen bitirecek olan değişikliğe destek toplamak için konuşan Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında muhtar bile olamaz denen Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatarak, şimdi evet denirse Başkan da olacağını söyledi. Binali Yıldırım konuşmasında kapatılan 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının kumpas olduğunu iddia ederek 'onlar hayır dese de biz evet bu kumpastır demiştik' dedi. 

Yıldırım referandumda hayır diyeceklerin İstanbul'u fethetmeye gelen Fatih'e hayır diyenlerle aynı safta olduğunu iddia ederek "Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethederken ona da 'Hayır' diyenler oldu. Gazi Mustafa Kemal'i düşünün... Samsun'a giderken ona da 'Hayır' diyenler oldu. Mütareke basını hep bir ağızdan 'Hayır' diyordu. Gazi Mustafa Kemal bunlara aldırış etmedi" ifadelerini kullandı.


<< Önceki Haber 'İstanbul'u fethedecek Fatih'e de hayır demişlerdi' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER