İstanbul'da Sağanak, Doğu'da Kar yağışı bekleniyor

Meteoroloj yetkilileri özellikle İstanbulluları yağmur konusunda uyardı

samanyoluhaber.com

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul ve Kayseri çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da ise bugün parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Anadolu Yakası, öğleden sonra il genelinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların; Zonguldak, Bartın, Rize çevreleri, Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun doğu ve güneydoğusunda kuvvetli; Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/sa), Kıyı Ege ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu, kuzey ve doğu ilçeleri karla karışık yağmur, yüksekleri hafif kar yağışlı 8
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Anadolu Yakası, öğleden sonra il geneli yağmur ve sağanak yağışlı 16
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 15
İzmir: Parçalı bulutlu 19
Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23
Antalya: Parçalı bulutlu 21
Konya: Parçalı ve çok bulutlu 10
Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 13
Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor 11
Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4
Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor 14


DOĞU KAR ALTINDA

Öte yandan Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı’ya kar yağdı. Gece yarısından itibaren başlayan kar yağışı sabaha kadar sürdü. Kent merkezleri beyaz örtü ile kaplanırken kışlık lastikleri takmayan büyük taşıtlar karayollarında ulaşım durma noktasına getirdi.


Dün akşam saatlerinde başlayan yağmur, gece yarısından sonra yerini kara bıraktı. Güne yoğun kar yağışı ile başlayan vatandaşlar sabah işyerlerine, öğrenciler okullarına giderken zor anlar yaşadı. Geceden itibaren yağan yoğun kar yağışı nedeniyle bölgede yüzlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan TIR ve kamyon sürücüleri ise Erzurum-Ağrı karayolunda tarfiği aksattı. Taşıtların kayması sonucu Horasan’ın Yukarı Tahir mevkisinde taşıt kuyruğu yaklaşık 1 kilometreyi buldu. Kayan araçlar maddi hasarlı kazalara neden oldu. Yoğun kar yağışının ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İllerde Özel İdarelerle birlikte karayolları ekipleri kapalı yolları açmak için seferber oldu.

Uzun bir aradan sonra karla buluşan çocuklar ise okullarının bahçesinde kartopu savaşı yaptılar. Çocuklar kartopu oynama sevinci yaşarken büyüklerde otomobilleri ve işyerlerinin önünü temizledi. Karın Doğu’ya çok yakıştığını belirten vatandaşlar, "Kar Doğuya çok yakışıyor. Kar sağlık için de çok yararlı. Havadaki tüm mikroplar ölür. Kar yağışı bu sene geç bile kaldı. Her mevsimin kendine göre bir güzelliği var" dediler. Kar yağışı ile bölgedeki Palandöken ve Sarıkamış Kayak merkezlerin de hareketli günler yaşanmaya başladı. Son hazırlıklarını yapan otel işletmecileri, sezonu azçmak için çalışmalarını hızlandırdılar.

Bölgede kar yağışı olacağını önceden uyaran Meteoroloji 12’inci Bölge Müdürlüğü yetkileri kar yağışının bugün gece saatlerine kadar devam edeceğini belirti.
<< Önceki Haber İstanbul'da Sağanak, Doğu'da Kar yağışı bekleniyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER