İşte okulların tatil olduğu il ve ilçeler

Türkiye genelinde yoğun kar yağışı sebebiyle birçok il ve ilçede okullar tatil edildi. İstanbul'da ise eğitime devam kararı alındı.

İşte okulların tatil olduğu il ve ilçeler

İşte okulların bugün (19 Ocak 2016) tatil olduğu il ve ilçelerin listesi:

BALIKESİR / İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olumsuz hava koşulları nedeniyle Bandırma, Manyas, Savaştepe, Gönen, Susurluk ve Marmara ilçelerinde okulların 19 Ocak Salı tatil edildiğini bildirdi. Erdek ilçesi için Taşımalı eğitim veren,  Ocaklar İlkokulu / Ortaokulu , Karşıyaka İlkokulu / Ortaokulu , Karşıyaka ÇPAL, Kestanelik ve Şahinburgaz Mahallesindeki İlkokulların birleştirilmiş sınıfları , Tatlısu İlkokulu  19.01.2016 Salı günü  1 (bir) gün tatil edilmiştir.' açıklaması yapıldı.

ÇANAKKALE / Etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerin ve taşımalı sistemdeki okullar bugün de tatil edildi. Dün öğleden sonra kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği Çanakkale'de, bazı ilçeler ve taşımalı sistemdeki okullar bugün de tatil edildi. Alınan bilgiye göre; Biga, Yenice ve Gelibolu ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların tamamı, Çanakkale Merkez ile Lapseki ve Gökçeada ilçelerinde ise taşımalı eğitime tabi olan öğrenciler için bugün (Salı) okullar tatil edildi.

ÇANKIRI / Çerkeş ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. Çerkeş Kaymakamlığı internet sitesinde yapılan açıklamada, "İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile yoğun kar yağışı nedeniyle 19/01/2016 Salı günü ilçemizdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir" denildi.

KAHRAMANMARAŞ / Göksun ilçesinde soğuk hava ve kuvvetli kar yağışı sebebiyle okullar bugün tatil edildi. Göksun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Göksun ilçe genelinde soğuk hava ve kuvvetli kar yağışı nedeniyle tedbir amaçlı olarak okullarda, 19 Ocak 2016 Salı günü, bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verildiği duyuruldu.

KOCAELİ / Taşımalı sistemle eğitim veren okullar bugün kar yağışı nedeniyle tatil edildi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu twitter hesabından, "Meteorolojik verilere göre kar yağışı azalarak yarın ilimizi terk edeceğinden, eğitim ve öğretime devam edilecektir. Ancak il genelinde taşımalı eğitim ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yarın (bugün) eğitime ara verilmiştir" açıklamasında bulundu.

KONYA / Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ahırlı İlçesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

SAMSUN / Havza ilçesinde okullar bir gün süre ile tatil edildi. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi Twitter hesabından Samsun ili Havza ilçesinde okulların tatil edildiği duyuruldu. Açıklamada, "İlimiz Havza ilçesinde olumsuz hava şartları nedeni ile 19/01/2016 Salı günü eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir." ifadeleri yer aldı.

TEKİRDAĞ / Çorlu ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi. Çorlu Kaymakamlık sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartları nedeniyle 19 Ocak 2016 Salı günü (1 gün) İlçemizde bulunan tüm ilk ve orta dereceli okullarımızda eğitim ve öğretime ara verilmiştir." denildi.

İSTANBUL'DA EĞİTİME DEVAM KARARI

İstanbul Valiliği, kar yağışının öğleden itibaren azalarak ili terk etmesi beklendiğinden, eğitim ve öğretime devam edileceğini duyurdu.

Vali Vasip Şahin, kararı resmi Twitter hesabından açıkladı. Şahin, "Meteorolojik verilere göre kar yağışının yarın öğleden itibaren azalarak İlimizi terketmesi beklendiğinden eğitim öğretime devam edilecektir" dedi.


<< Önceki Haber İşte okulların tatil olduğu il ve ilçeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER