İstanbul’un yeni başkanı İmamoğlu kimdir?

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde İstanbul’da nefes kesen yarışta CHP ile İyi Parti'nin ortak adayı Ekrem İmamoğlu oyların yüzde 48,80'ini aldı. AKP ile MHP'nin adayı Binali Yıldırım ise yüzde 48,51'de kaldı. Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir'in yeni belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu kimdir? En büyük hayali ne idi?

[İstanbul'un yeni başkanı] Ekrem İmamoğlu kimdir?

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir belediye başkanı, oyların yüzde 48,80'ini alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İyi Parti’nin ortak adayı Ekrem İmamoğlu oldu. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) "usülsüzlük yapıldığı" iddiası ile bazı sandıkların tekrar sayılmasını istedi. 

SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA UNVANINI DEĞİŞTİRDİ

Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesaplarını güncelleyerek kişisel bilgilerine "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" ibaresini yazdı. 

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen İmamoğlu, "2024 Mart'ına kadar alacağımız yetkiyle İstanbul'a bir an önce hizmete başlamak istiyoruz. Türkiye bir an önce normalleşsin. İnsanına hizmet odaklı bir sürece başlasın. İstanbul'un 16 milyon insanının gönlünü kazandık. Bunu güçlendireceğiz." dedi.

İSTANBUL'DA NEFES NEFESE BİR MÜCADELE

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde İstanbul’da nefes kesen yarışta CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu oyların yüzde 48,80'ini aldı. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) adayı Binali Yıldırım ise oyların yüzde 48,51'ini aldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul'da yarışı kazanan İmamoğlu, sosyal medya hesaplarında profiline "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" unvanını yazdı.

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

1970 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Ekrem İmamoğlu, ilk ve ortaokulla birlikte lise eğitimini de bu şehirde tamamladı. Eğitimine İstanbul'da devam eden İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu. 

İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı.

1992 yılında aile şirketlerinde inşaat ve taahhüt üzerine çalışmalar yaparak başlayan İmamoğlu, aile şirketinde yönetim kurulu başkanlığına kadar yükseldi.

Uzun yıllar müteahhitlik yapan Erkem İmamoğlu, İstanbul Güngören'de Akçaabat köftecisi dükkânı da açtı.

Ekrem İmamoğlu, 1995 yılında Dilek İmamoğlu ile hayatını birleştirdi. İmamoğlu çiftinin 3 çocukları oldu.
 
HAYALİ TRABZONSPOR’DA KALECİ OLMAKTI

Okul yıllarında amatör olarak futbol oynayan İmamoğlu, Trabzonspor'da yöneticilik de yaparken, Trabzonspor Basketbol Kulubü'nde kurucu ve başkan yardımcılığı görevi de üstlendi.

İmamoğlu'nun hayali Şenol Güneş'in yerine Trabzonspor’da kaleci olmaktı. 

BEYLİKDÜZÜ'NDE İKAMET EDİYOR

28 yıldır Beylikdüzü'nde ikamet eden İmamoğlu, ilçenin takımı Beylikdüzüspor'da da görev aldı. İmamoğlu, Bordo-Mavili kulübün tesislerinin proje ve inşa safhasında da katkılarda bulundu.

2014 yılında Beylikdüzü ilçesini AKP'den alan Ekrem İmamoğlu, 2019'da da İstanbul Büyükşehir'de daha büyük bir zafer kazandı.

2008 YILINDA CHP’YE ÜYE OLDU

CHP'ye 2008 yılında üye olan İmamoğlu, 2009 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Beylikdüzü belediye başkanlığı için aday adayı oldu. 

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından 16 Eylül 2009'da ilçe başkanlığına atanan İmamoğlu, aynı yıl CHP'nin Beylikdüzü 1’nci İlçe Kongresi'nde seçilen ilk ilçe başkanı oldu. 

2014'TE BEYLİKDÜZÜ'NÜ AKP'DEN ALDI

2014 Mahalli İdareler Genel Seçimi’'nde CHP'nin Beylikdüzü belediye başkanı adayı olarak seçime katılan İmamoğlu, oyların yüzde 50,83'ünü alarak Beylikdüzü Belediye Başkanı oldu. 

O tarihe kadar Beylikdüzü belediye başkanlığı AKP'nin elindeydi.

Ekrem İmamoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde oyunu eşi Dilek İmamoğlu birlikte sandığa attı. 

DAHA ÖNCE DE İSTANBUL İÇİN ADAY GÖSTERİLMİŞTİ

CHP, 2017’de istifa eden eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yerine aday olarak Ekrem İmamoğlu'nu göstermişti. 

İl Meclisi'nde yapılan oylamada Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) adayı, eski Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, oyların çoğunluğunu alarak belediye başkanlığı koltuğuna oturmuştu.

Evli ve 3 çocuk babası olan Ekrem İmamoğlu, mütevazı kişiliği ile tanınıyor.

<< Önceki Haber İstanbul’un yeni başkanı İmamoğlu kimdir? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER