İstanbul Polisinde skandal

İstanbul Cağaloğlu’nun en eski mücevhercilerinden biri, 3 polisin ‘OHAL’ dahilinde mahkeme emriyle mücevherlerini topladığı, adli emanete götürülen mücevherlerde 300 bin dolarlık eksik olduğu iddiasıyla şikâyetçi oldu.

İstanbul Polisinde skandal

 Cağaloğlu’nda 47 yıldır kuyumculuk yapan Levon Güllüoğlu, kaçakçılık şüphesiyle ofisinde arama yaptıktan sonra tüm mücevherlere el koyan 3 polisin mücevherlerinden bir kısmını çaldıklarını iddia etti. Levon Güllüoğlu’nun suç duyurusu üzerine polisler hakkında adli ve idari soruşturma açıldı.

Hürriyet’in haberine göre, İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’nden 3 polis memuru, 6 Ağustos 2016’da Levon Güllüoğlu’nun sahibi olduğu Nuruosmaniye Caddesi’ndeki işyerine geldi. İşyerinde bulunan yeğeni Kaan Azuz, Bodrum’da tatil yapan Levon Güllüoğlu’nu aradı.

ÇİLİNGİRE AÇTIRDILAR

Güllüoğlu polislere kasayı kırmamalarını, ilk uçakla İstanbul’a geleceğini söyledi. Levon Güllüoğlu’nun iddiasına göre, polisler rutin kontrol yaptıklarını, gelmesine gerek olmadığını söyledi. Kuşkulanan Levon Güllüoğlu 155’e ihbarda bulundu. Gelen polisler diğer polislerin kimliklerini kontrol ettikten sonra ayrıldı. Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler mahkemeden arama ve el koyma tutanağı çıkararak işyerinin kasasını bir çilingire açtırdı. Kasadaki mücevherleri torbalara doldurduktan sonra bir markette tarttırarak ayrıldı.

EN DEĞERLİLER ‘KAYIP’

İstanbul’a döndüğünde mücevherlerini görmek için Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’ne başvuran Güllüoğlu, fotoğraflarda en değerli mücevherlerinin olmadığını görünce şok geçirdi. Polisler kayıp mücevherleri Kaan Azuz’a teslim ettiklerini iddia etti. Azuz ise mücevherleri almadığını söyleyince, polisler tarafından emniyete götürüldü. Kaan Azuz’un iddiasına göre polisler burada kendisini darp ederek öldürmekle tehdit etti. Mücevherleri teslim aldığına dair bir belgeyi de zorla imzalattılar.


<< Önceki Haber İstanbul Polisinde skandal Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER