İstanbul Emniyeti'nde WhatsApp depremi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’nde görevli 139 polis, geçen günlerde şehrin farklı ilçelerine dağıtıldı. Değişikliğin sebebinin ise polislerin bir WhatsApp grubunda yaptıkları yazışmalardan kaynaklı olduğu ileri sürüldü.

SHABER3.COM

İddiaya göre, Gasp Büro Amirliği’nde görevli polislerin yer aldığı bir WhatsApp grubunda, 31 Mart yerel seçiminin ardından yenilenme kararı verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ilişkin yazışmalar yapıldı.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, seçimin yenilenmesini, izinlerini iptal edilmesini eleştiren bazı polislerin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim kampanyasında kullandığı “Her şey çok güzel olacak” cümlesini bu grupta paylaştığı, daha sonra grupta bulunan bir polisin tayininin çıkmasıyla ziyaret ettiği İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’a ihbarda bulunduğu iddia edildi. 

139 POLİSİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

İhbarın akabinde Çalışkan’ın da WhatsApp grubunda yer alan 139 polisin görev yerinin değiştirilmesi emrini verdiği öne sürüldü. 

Bu yazışmaları da İstanbul Emniyet Müdürü’ne bildirdiği ve hemen ardından ise WhatsApp grubunda yer alan 139 polisin farklı ilçelere dağıtıldığı öne sürüldü. Ayrıca bu WhatsApp grubunda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın özel yaşamına ilişkin yazışmalarında yapıldığı da ileri sürüldü.

GASP BÜRO AMİRLİĞİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

İddialara ilişkin Gasp Büro Amirliği’nden yapılan açıklamada, değişikliğin İstanbul İl Emniyet Müdürü Çalışkan’ın isteği doğrultusunda yapıldığı; dağılımın bir kan değişimi olduğu kaydedildi. 

Açıklamada, “WhatsApp yazışmaları gibi bir durum yok. Uzun süredir bir rotasyon yapılmamıştı. Daha önce burada çalışmış kötü bazı niyetli memurlar tarafından bunlar ortaya atılıyor. Daha önceden gasp bürodan bir çok memura soruşturma açıp yolladık. Bu insanlar da boş durmuyor. Enteresan şeyler çıkarmaya çalışıyor. Maalesef enteresan bir toplumuz.” denildi. 

Bu olay ile İstanbul Emniyeti Müdürlüğü'nde bir büronun tüm personeli ilk kez dağıtılmış oldu.
<< Önceki Haber İstanbul Emniyeti'nde WhatsApp depremi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER