İsrail'e 'işgalci' dedi

Bugün başlayan ve 26 Eylül'e kadar sürecek BM Genel Kurulu toplantısında ABD Başkanı Barack Obama, başkan olarak son kez konuştu. İsrail'e işgalci dedi.

samanyoluhaber.com


Suriye'de diplomatik çözüm vurgusu 

Bugün başlayan ve 26 Eylül'e kadar sürecek BM Genel Kurulu toplantısında ABD Başkanı Barack Obama, başkan olarak son kez konuştu. Suriye'deki bir türlü sona ermeyen çatışmalara değinen Obama, süren tüm uğraşılara rağmen askeri bir çözümün bu ülkede var olamayacağını, bu nedenle politik bir çözümün tek seçenek olduğunu vurguladı.



İSRİAL'E İŞGALCİ DEDİ

Obama, İsrail ve Filistin sorununa yönelik olarak Filistin'in İsrail'in meşru devlet yapısını tanıması gerektiğini belirtirken İsrail'in de sonsuz kadar Filistinlilere ait olan toprakları işgal etmeye devam edemeyeceğini belirtti.

BAN DA SON KEZ BM GENEL KURULU'NA HİTAP ETTİ

BM Genel Kurulu görüşmelerin açılış konuşmasını BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun yaptı. BM Genel Sekreteri Ban yıl sonunda görev süresi sona ereceği için onuncu ve son kez BM Genel Kurulu'na hitap etti.

?Ban, dünyada güvenlik sorunlarının giderek büyüdüğünü ve kompleks hale geldiğini belirterek, aşırılıkçı şiddetin arttığını, kötü yönetimlerin toplumları ayrıştırdığını ifade etti.

Suriye'deki çatışmaların çok sayıda insanın yaşamına mal olduğu ve istikrarsızlığı artırdığını kaydeden Ban, "Bir çok grup masum insanları öldürdü ancak hiçbirisi varil bombalarıyla sivillere saldıran ve binlerce tutukluya işkence eden Suriye hükümetinden daha fazla insan öldürmedi. Savaş makinesini besleyen güçlü himayecilerin de ellerine kan bulaşmıştır" diye konuştu.

 
<< Önceki Haber İsrail'e 'işgalci' dedi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER