İspanya Meclisi'nde 'rasta saç modeli ve bit' tartışması


İspanya Meclisi'nin bu hafta açılışında bir Podemos milletvekilinin rasta saç modeliyle gelmesi tartışma çıkardı. Tenerife milletvekili ve Çevre kimyası teknisyeni 34 yaşındaki Alberto Rodriguez'in Meclis'te alışılmadık imajı, Başbakan Mariano Rajoy'un şaşkınlıkla bakmasına sebep olurken, onu en popüler vekil haline getirdi.

Bir kesim Meclis'e ceketsiz, kravatsız ve bu tip saç modeliyle gelmenin saygısızlık olduğunu savunurken, diğer kesim farklılıklara saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek yeni vekillerin İspanyol toplumunun gerçek resmini yansıttığını kaydetti.

Bu arada muhafazakar Halk Partisi (PP) vekili ve Meclis Başkan Yardımcısı Celia Villalobos'un yorumları bir başka tartışmayı beraberinde getirdi. Villalobos, "Podemos veya PP vekili rasta saç modeliyle ya da başka bir şeyle gelsin benim için önemli değil. Rasta saçlı akrabalarım da var. Bana bit bulaştırmamaları için onu temiz tutsunlar; bence harika bir şey." dedi.

Bu yoruma başta Podemos olmak üzere farklı kesimlerden tepkiler yağdı. Sosyal medya kullanıcıları da Celia Villalobos'un geçtiğimiz yıllarda Meclis'te 'Candy Crush' oynarken kameralara yakalanmasını hatırlattı. CİHAN
<< Önceki Haber İspanya Meclisi'nde 'rasta saç modeli ve bit' tartışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER