İsjoj belediye başkanı: Bebeğe el konulması olayında bizim yetkimiz yok


Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a bağlı İshoj'da yaşayan İbrahim Öztürk ve Ümmügülsüm Öztürk çiftinin bebekleri Mikail Karahan Öztürk'e doğar doğmaz belediye tarafından el koyulmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Şimdiye kadar "yorum yapmak istemiyoruz" diyerek soruları cevapsız bırakan İshoj Belediyesi ise gelen tepkilerin ardından açıklama yapmak zorunda kaldı. İshoj Belediye Başkanı, Ole Bjørstorp İshoj TV'ye yaptığı açıklamada, Mikail Karahan'ın ailesinden alınmasına belediyedeki çocuk komisyonu tarafından karar verildiğini ve meclis üyelerinin bu konuda herhangi bir yetkisi olmadığını söyledi. Bakan Bjørstorp, konuyla ilgili şu ana kadar neden açıklama yapmadığını sorulması üzerine ise "Konuyla ilgili komisyonun aldığı bir konuşma yasağı var." cevabını verdi.

Başkan Bjørstorp yaşanan süreci ise söyle anlattı: "Belediye olarak bu tür durumlarda hangi kuralları uyguladığımız hakkında bilgi verebiliriz. Çocuklarla ilgili olan üzücü durumlar benim için her zaman hassas konular olmuştur. Belediyede bu gibi konulara bakan bir Çocuk Komisyonu var. Bu gibi konulara belediye meclisi karışamaz. Karışsalar bile yasaya aykırı olur. Bir de özellikle çocuklarla ilgili bir konu olduğu için; bu konudaki kurallar daha da bağlayıcı hale geliyor."

Başkan Ole Bjørstorp Mikail Karahan ile ilgili kararın temyiz kuruluna (Ankestyrelsen) gönderildiğini söyledi. Ankestyrelsen'in söz konusu kararı yeniden değerlendireceğini belirten Bjørstorp, kararı doğru bulması halinde ise meselesinin İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir komisyona havale edileceğini dile getirdi. Bjørstorp Belediye Meclisi olarak bu konuda yapabilecekleri bir şey olmadığını iddia etti.

Bahar.dk sitesinin haberine göre, Albertslund Belediyesi'nde yıllarca encümen üyesi olarak görev yapan Doğan Polat, "Belediye Başkanı bu konuya müdahale edebilirdi. Müdahale edemeyiz demesini doğru bulmuyorum. Her komisyona katılabilir başkan. İç tüzüğe baksınlar. Belediye Başkanı koltuğunu kaybedeceğini düşünseydi mutlaka bu konuyu düzeltirdi." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber İsjoj belediye başkanı: Bebeğe el konulması olayında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER