IŞİD'le ilgili korkunç iddia

IŞİD terör örgütü davasında delil olarak sunulan 400 sayfalık dinleme kayıtları sınırlarımızla ilgili korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı.

IŞİD'le ilgili korkunç iddia

Ankara’da açılan IŞİD davasında yer alan telefon dinleme tutanaklarına göre Balı, sınırdan militan ve malzemeleri rahatlıkla Türkiye’ye sokmuş. Balı, Türkiye’deki adamlarını 2500 dolar maaşa bağlamış.

Türkiye’nin en çok “aranan teröristler” listesinin “kırmızı” kategosirinde yer alan IŞİD’in sınır emiri “Ebubekir” kod adlı İlhami Balı’nın Ankara’da açılan 27 kişilik IŞİD davasındaki 400 sayfalık telefon dinleme tutanaklarına Cumhuriyet ulaştı.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, dinleme tapeleri, Balı’nın Türkiye- Suriye sınırından çok rahatlıkla militan ve malzeme soktuğunu ortaya koydu. Türkiye’deki adamlarını 2500 dolar maaşa bağladığı anlaşılan İlhami Balı, Türkiye’ye sokturduğu IŞİD militanlarını Türkiye’deki özel hastanelerde para karşılığında tedavi ettirdiği tespit edildi.

1572 kişi girmiş, çıkmış!
Tapelerden, Türkiye üzerinden IŞİD’e katılmak isteyenlerin Gaziantep’e geldiği, buradan kaçakçılar ve anlaşmalı taksiciler aracılığıyla Kilis’in Elbeyli ilçesinden Suriye’ye geçirildiği saptandı.

Balı’nın bir adamının sınırdan 1572 kişinin giriş çıkış yaptığını rapor etmesi konuşmalara yansıdı. Balı’nın, 5 kişinin yakalanması üzerine de aradığı kişiye, “Jandarmalar almış, bırakırsa bıraksınlar” demesi dikkat çekiyor. 2014’te Antep- Kilis-Suriye hattında yaşanan cihatçı trafiği sırasında “devletin kulakları” her şeyi dinliyordu.

İLHAMİ BALI KİMDİR?
1982 yılında Suudi Arabistan’ın Tabuk kentinde doğan İlhami Balı, uzun yıllar IŞİD’in Türkiye sınır emiri olarak görev yaptı. 2015 yılı Aralık ayında görevinden alınarak örgütün başkenti konumundaki Rakka’ya çekilen Balı, sınırda bir askerin kaçırılması, bir askerin şehit edilmesi gibi çok sayıda olayın faili olarak kayıtlara geçti. Ankara’da 27 kişi hakkında açılan IŞİD davasında, yöneticilikle suçlanan Balı hakkında yakalama kararı bulunuyor.

Kırmızı listede
Balı, İçişleri Bakanlığı’nın www. terorarananlar.pol.tr sitesinde kırmızı listede aranan teröristler arasında başı çekiyor. 2002’den beri Emniyet’in takibinde olan Balı, El Kaide üyeliğinden 3 yıl hapis yattı. 2012’de Suriye’ye giden Balı, önce El Nusra’ya, 2013’te ise IŞİD’e katıldı. Balı’nın başta Suruç, Diyarbakır ve Ankara katliamlarının talimatını verdiği öne sürülüyor.
<< Önceki Haber IŞİD'le ilgili korkunç iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER