IŞİD unsurları da ÖSO saflarında TSK ile birlikte savaşıyor...

TSK ve ÖSO’ya bağlı gruplar tarafından Afrin’e yönelik başlatılan askeri harekât 6. gününe girdi. TSK açıklarında IŞİD'in hedef alındığını açıklasa da Bazı IŞİD unsurları ÖSO ile birlikte savaşıyor...

SHABER3.COM


Yeni Akit, 'tehlikeli terörist' listesinde yer alan Müslim El Şişani’nin Afrin’e yönelik müdahalede yer aldığını, Şişani’yi öven cümlelerle haber yaptı.


‘SAVAŞ SUÇU’NDAN ARANANLAR ÖSO’CULARA KOMUTA EDİYOR

Afrin’e yönelik harekâtın bir diğer dikkat çeken yanı da harekâta katılan ÖSO’cular arasında bulunan bazı isimlerin geçmişi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu harekâtı onlar için yapıyoruz. Birlikte kazanacağız” sözleriyle tanımladığı ÖSO’culara, ‘savaş suçu’ işledikleri gerekçesiyle BM başta olmak üzere AB, ABD ve Rusya’nın “arananlar listesinde” yer verilen bazı kişilerin komuta ettiği açığa çıktı. Arananlar listesinde yer alan isimlerin ÖSO’cular arasında bulunması, onlara komuta etmesi, Afrin harekâtına IŞİD ve diğer cihatçı gruplardan devşirilenlerin de katıldığı yönündeki iddiaları güçlendiriyor.

Bu iddiayı destekleyen haberlerden biri de AKP yanlısı Yeni Akit gazetesinde yayınlandı. Gazete, ABD ve BM tarafından yayınlanan “tehlikeli terörist” listesinde yer alan Müslim El Şişani’nin Afrin’e yönelik müdahalede yer aldığını, Şişani’yi öven cümlelerle haber yaptı. Yeni Akit haberi daha sonra çekerken, A Haber Televizyonu başta olmak üzere AKP yanlısı diğer gazete ve ajanslar, haberi Yeni Akit’i kaynak göstererek vermeye devam etti.

EL ŞİŞANİ’NİN IŞİD’ÇİLERLE YAKIN İLİŞKİSİ VAR

Gürcistanlı Müslim El Şişani, ABD tarafından 2014 yılında yayınlanan ve BM Güvenlik Konseyi tarafından da kabul edilen ‘Aranan tehlikeli teröristler’ listesinde yer alıyor.  2012’den bu yana Lazkiye kırsalında Suriye rejimine karşı yürütülen saldırıları organize eden ve birçok savaş suçuna bulaştığı ileri sürülen Cunud El-Şam adlı selefi grubu komuta eden El-Şişani’nin gerçek isminin Murad Margoshvili olduğu öğrenilirken, El Şişani’nin Çeçen asıllı bir çok IŞİD emiriyle de yakın arkadaş olduğu, onlarla birlikte hareket ettiği ileri sürülüyor.

Yaklaşık 4 yıldır hakkında BM Güvenlik Konseyi tarafından çıkarılan uluslararası arama kararı olduğu halde yakalanamayan El Şişani ismi Afrin’e dönük ‘Zeytin Dalı Harekâtıyla’ birlikte yeniden gündeme geldi. Siyasi iktidara yakın haberlerle dikkat çeken Yeni Akit Gazetesinin 22 Ocak günü “Çeçen Komutan Zeytin Dalı operasyonuna katıldı” başlığıyla bir haber servis ettiği ortaya çıktı. Haber yayınlandıktan sonra bir süre gazetenin web sitesinde kaldığı ve okuyucuların da habere dönük övgü dolu yorumlar yaptığı görülürken daha sonra haber içeriği siteden kaldırıldı.

‘TEHLİKELİ TERÖRİST’ LİSTESİNİ YAPANLAR DURUMA SESSİZ

El Şişani’nin operasyona katıldığı iddiasını gündeme taşıyan Yeni Akit gazetesinin haber içeriğini neden kaldırdığına dair herhangi bir açıklama yapmadı. El Şişani’ye ‘tehlikeli terörist’ listesinde yer veren ve hakkında arama kararı çıkaran ABD ile Rusya’nın Afrin’e dönük başlatılan askeri müdahaleye El Şişani benzeri birçok cihatçının katıldığı yönündeki iddialara karşı nasıl bir tutum alacağına ilişkin de şimdiye kadar bir açıklama yapılmış değil.
ÖNE ÇIKAN HABERLER