"IŞİD militanlarının İran'a veya Rusya'ya doğru kaçma şansları yok"


CHP Samsun Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Hayati Tekin, dün sabah Sultanahmet meydanında Suriye'den gelen Suudi Arabistan doğumlu bir canlı bomba tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye'yi tekrar üzüntüye boğan, saldırı konusunda yazılı açıklama yaptı.

Olayın esas amacının, Türkiye'yi dünya kamuoyu gözünde güvensiz bir ülke pozisyonuna düşürmek olduğuna işaret eden Milletvekili Tekin, şöyle devam etti: "Bu patlama ve sonuçlarından en fazla Avrupa ülkelerinin tedirgin olup etkilenmeleri doğaldır. Bizim içinde bulunduğumuz koalisyon güçlerinin IŞİD'e karşı taarruz halinde bulunması aynı zamanda Rusya'nın Suriye ordusu ile beraber etkili bir harekât başlatması ve Şii milislerin de desteği ile üçlü kıskaçta bulunan IŞİD hakimiyet sahalarında sıkıştırıldığı görülmektedir. Dolayısıyla IŞİD militanlarının İran'a veya Rusya'ya doğru kaçma şansları yoktur. ABD ile kanka olan güneydeki Arap devletlerine de kaçma şansı olmayan IŞİD terör örgütünün eylem ve kaçış için zorlayacağı kapı Türkiye topraklarıdır."

"ÜLKEMİZİ TEHDİTKÂR VE SIKINTILI GÜNLER BEKLEMEKTEDİR"

Tekin basın açıklamasında; "IŞİD'in içinde bulunduğu çıkmaz nedeniyle bundan sonraki süreçte de ülkemizi tehditkar ve sıkıntılı günler beklemektedir. Çünkü ülkemiz içinde yerleşmiş bulunan başta Suriye ve Iraklı mülteciler olmak üzere, Afrika ve diğer Müslüman ülkelerden gelen topluluklar IŞİD'in eylemleri için uygun zemini yaratmaktadır. Tam bu noktada AKP'nin aymazlığı ve MİT'in asli görevini bırakarak muhalefeti ve milletvekillerini özel hayatlarını takip etme pervasızlığını bırakmazsa ülkemizi çok daha kötü günler beklemektedir.
Sonuç olarak Yapılması gereken MİT başta olmak üzere emniyet ve güvenlik güçlerinin o veya bu şekilde yeni hücrelerin oluşmasını önleyecek, mevcut hücreleri de izleyip derhal bertaraf etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde olası büyük facialar, başta büyük şehirler ve onların nüfus yoğunluklu bölgeleri her an tehdit altında olacaktır. Aymazlığın cezasını maalesef ki masumlar çekecektir. Buna kimsenin hakkı yoktur." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber "IŞİD militanlarının İran'a veya Rusya'ya doğru kaçma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER