IŞİD iddianamesinde aynı aileden hem şikayetçi hem sanık yer aldı


IŞİD iddianamesinde örgüte katılanlar sanık olurken, yakınlarının örgüte katılmasını istemeyen aile bireyleri ise şikayetçi olarak yer aldı.

İstanbul'da IŞİD üyelerine yönelik iddianamede aynı aile bireylerinden bazıları sanık bazıları da müşteki oldu. 24 müştekinin bulunduğu iddianamede 67 sanık yer aldı. Müştekilerin bir çoğunun çocuğu örgüte götürüldüğü gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Ümraniye'de M. Ş. Ö.'nün eşi ve 6 çocuğuna ulaşamadığı şikayetiyle polise başvurduğu kaydedildi. M.Ş.E'nin daha sonra tekrar kararokala gelerek telefonla konuştuğu kızının, tanıdıkları vasıtasıyla Gaziantep üzerinden Suriye'ye geçeceklerini söylediği anlatıldı.

Müşteki H.K. eşi şüpheli Hüseyin Alper Kuşu'nun inşaat masraflarını ödeyeceği gerekçesiyle evden 50 bin lira ve 14 adet altın bilezik alıp ayrıldığını, daha sonra "Ben şimdi İslam Devleti topraklarındayım. Hepiniz Allah'a emanet olun. Çocukları benim yerime öp. İnşallah iki ay sonra görüşürüz." şeklinde mesaj geldiğini anlattı. Defalarca eşini aradığını ancak telefonun kapalı olduğunu belirten şikayetçi H.K., eşinin IŞİD'e katılmak için Suriye'ye gitmiş olabileceğini düşündüğünü söyledi. Eşinin yakalanarak rızası olmadan almış olduğu para ve altınların kendisine iade edilmesini isteyen H.K. şikayetçi olduğunu belirtti. Hüseyin Alper Kuşu'nun babası da benzer ifade vererek oğlundan şikayetçi oldu.

Fransız S.F.T.H. adlı kadının IŞİD'e katılmak amacıyla Türkiye'ye geldiği ihbarı üzerine yapılan çalışmada Şanlıurfa'da otobüsten inen bir grubun takip edildiği, başka bir araca bindikleri kaydedildi. Aracın durdurulmasıyla gözaltına alınan kişilerin Suudi Arabistan'lı A.S.M., Fransız S.F.T.H., Suriyeli U.H. ve H.H. oldukları belirtildi. Bu kişileri almaya gelenlerin ise şüpheliler Mehmet Demir ve Mehmet Göksu olduğu ifade edildi.

Yabancı kişilerin Türkiye'de eylemleri olmadığı için şüpheli yapılmadığı ve sınırdışı edildiği anlatıldı.

Örgüte katılan bir gencin, ailesine gönderdiği mektup da iddianamede yer aldı. Ailesini Müslüman olarak görmediğini belirten genç, ailesinden tövbe etmelerini istiyor. Genç, kendisinin ise cihat etmeye gittiğini yazıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber IŞİD iddianamesinde aynı aileden hem şikayetçi hem... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER