Sabancı'nın Akbank'ı yatırımcıyı yüzüstü bıraktı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) İş Bankası'na kâr payı dağıtmasına izin vermemesinin ardından Sabancı Holding'in amiral gemisi Akbank da temettü (kâr payı) dağıtmama kararı aldı.

SHABER3.COM

Akbank, kâr payı dağıtmama ile ilgili açıklamasında, hissedarların, çalışanların ve bankanın çıkarı için bu kararın alındığını iddia etti.

Temettü dağıtmama kararı ile ilgili Akbank'tan Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP) şu açıklama yapıldı:

"Hissedarların, bankanın ve çalışanların uzun vadeli menfaatleri gözetilmek ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun sektörün özkaynaklarının güçlendirilmesine yönelik yönlendirmeleri dikkate alınmak suretiyle, 2018 yılı faaliyetlerinden sağlanan 5.689.643.567,48 TL.'lik net kârdan ortaklara kâr payı ödemesi yapılmamasına, net kârın tamamının Olağanüstü Yedekler'e aktarılmasına karar verilmiştir."

İŞ BANKASI'NDA DA 6,4 MİLYAR TL TEMETTÜ DAĞITILMADI

BDDK'nin İş Bankası'na kar dağıtımına izin verilmeyen açıklamada ise şöyle denilmişti:

"Bankamız, bankacılık mevzuatı çerçevesinde, Esas Sözleşmeye göre kâr dağıtımı izni için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na başvuruda bulunmuştur. Kurum, bankacılık sektörünün geneline ilişkin özkaynak yapısının olabildiğince güçlü tutulmasına yönelik ihtiyatlı politikası paralelinde kârın bünyede bırakılması gerekliliğinden hareketle, bankamız net dönem kârının Esas Sözleşmeye göre nakden dağıtılması talebini uygun bulmamıştır."

İş Bankası'nın 2018 net kârı yüzde 9,2 artışla 6,8 milyar liraya yükseldi. Bankanın net kârı dördüncü çeyrekte ise yüzde 83 artışla 2,2 milyar lira olarak gerçekleşti. 

Banka geçen yıl dördüncü çeyrekte 1,2 milyar lira net kâr elde etmişti.
<< Önceki Haber Sabancı'nın Akbank'ı yatırımcıyı yüzüstü bıraktı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER