İş Bankası’nda ateşten gömleği kim giydi?

AKP lideri Erdoğan'ın, "Hazine'ye devredilecek." dediği İş Bankası'nın zirvesinde sert rüzgârlar esiyor. Ersin Özince ağır tazyik sebebiyle yönetim kurulu başkanlığından istifa etmişti. Özince'nin koltuğuna Füsun Tümsavaş getirildi. Tümsavaş için en zor kararın "Hazine'ye devir" dosyası olacağı kaydediliyor.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER | ÖZEL- Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İş Bankası’nda CHP’nin ne işi var? Hisseleri Hazine’ye devredilecek.” sözleri ile işaret ettiği hisse devrinde hazırlıkların tamamlandığı belirtiliyor. 

CHP'NİN YÜZDE 28,1 PAYI VAR

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nin akabinde Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyeti gereği Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) elinde bulunan yüzde 28,1 İş Bankası payının Hazine’ye devri için harekete geçileceği konuşuluyordu. 

Kulislerin hareketlendiği bir dönemde İş Bankası’nda sürpriz bir istifa kararı kulisleri daha da hareketlendirdi. 

İş Bankası ile özdeş isimlerden biri olan Ersin Özince'nin AKP'nin bankayı Hazine'ye devir planına karşı çıktığı için istifa etmek mecburiyetinde kaldığı belirtiliyor.

ERSİN ÖZİNCE, HAZİNE’YE DEVİR İŞLEMİNE KARŞIYDI

İş Bankası ile özdeş isimlerden biri olan Ersin Özince’nin yönetim kurulu başkanlığından istifa ettiğini açıklaması ile Erdoğan’ın bankayı damadı Berat Albayrak’ın başında bulunduğu Hazine’ye devretme planı arasında irtibat olduğu belirtiliyor. 

Özince’nin böyle bir işleme muhalefet ettiği ve bu yüzden istifa kararı aldığı kaydediliyor. 

İTİRAZ EDEN BİRİ VARDI, O DA GİTTİ

Özince’den boşalan koltuğa 1 Nisan itibarıyla Füsun Tümsavaş getirildi. İş Bankası, yeni yönetim kurulu başkanlığına Tümsavaş’ın getirildiğini Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) beyan etti. 

Tümsavaş'ın aynı zamanda İş Bankası'nın sahibi konumundaki munzam sandığın da yönetim kurulu başkan vekili olduğuna dikkat çeken bir kaynağa göre AKP, bankayı Hazine'ye devir işlemlerinde pürüz yaşamayabilir: "İtiraz eden biri vardı. O da gitti." 

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olan Füsün Tümsavaş'ın (ortada) yakında Erdoğan'ın CHP hisselerini Hazine'ye devir planı ile karşı karşıya gelebileceği belirtiliyor. 

FÜSUN TÜMSAVAŞ KİMDİR?
 
1957 yılında Ankara’da doğan Füsun Tümsavaş, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat ve Maliye bölümü mezunu. 

İş hayatına 1979 yılında Merkez Bankası Ankara Şubesi’nde adım atan Tümsavaş, İş Bankası’ndaki kariyerine 1981 yılında I. Krediler Müdürlüğü’nde memur olarak başladı. 

Takiben aynı müdürlükte servis yetkilisi yardımcısı, kredi uzman yardımcısı, 1994 yılında müdür yardımcısı ve 1999 yılında birim müdürü görevlerinde bulundu. 2004 yılında ticari krediler müdürlüğüne müdür olarak atandı.

 2008’DEN BERİ YÖNETİM KURULUNDA

28 Mart 2008, 31 Mart 2011, 28 Mart 2014 ve 31 Mart 2017 tarihlerinde Türkiye İş Bankası A.Ş. yönetim kurulu üyeliğine seçilen Tümsavaş, 30 Mayıs 2011 tarihinden itibaren yönetim kurulu başkan vekili görevini ifa ediyordu.
 
Tümsavaş, Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı’nda yönetim kurulu başkan vekili olarak görev yapıyor. 

İş Bankası'nın yüzde 44'ü söz konusu sandığa ait. 

<< Önceki Haber İş Bankası’nda ateşten gömleği kim giydi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER