İş Bankası kesmadi: Şişecam’a da el koyacak

İş Bankası’nda CHP’nin temsil ettiği Atatürk hisselerinin Hazine’ye devredilmesini isteyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şimdi de gözünü Şişecam’daki İş Bankası iştiraklerine dikti.

SHABER3.COM


CHP hisselerinin Hazine’ye devredilmesi gündemde olan İş Bankası’na ilişkin birçok analistten farklı yorumlar gelmeye devam ediyor.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir süredir üzerinde yoğunlaştığı plana göre, MHP ile birlikte Meclis'ten geçirilecek düzenleme ile bankanın CHP hisseleri Hazine’ye devredilecek.

Düzenlemedeki asıl amacın, bankanın tüm hisselerinin devlete geçirilmesi olduğu yorumları yapılıyor. 

Moldova ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Varlık Fonu’na niye devredilsin? Yok öyle bir şey” diyor ancak böyle bir durumda bir sorun olmayacağı görüşünü savunuyor.

“Kaldı ki Varlık Fonu da olsa, orası kimin? Bizim mi? Devletin. Böyle çok cüce, fikir fukarası yaklaşım tarzı olmaz.”

Erdoğan, tartışma yaratacak bir başka konuyu daha gündeme getiriyor. Şişecam’ın İş da Bankası’nın iştiraki olduğunu belirterek, “Dolaylı olarak bu nereye gidiyor? Onlara (CHP) da gidiyor. Yani, Şişe Cam’daki İş Bankası iştiraklerinden de aynı şekilde Hazine’ye gelmesi gereken pay var. Bunların üzerinde çalışacağız. Partimize yönelik bir hak arayışı içinde değiliz. Millete ait olan bir hakkı arıyoruz. Milletin şu andaki yeri de Hazine’dir. Her şeyi de yine hukuk içinde yapacağız” diyor.

CHP’nin, olası bir hisse devrine karşı “Direneceğiz” açıklamasını değerlendiren Erdoğan, şunları söylüyor:

“Ben görevimi yaptım. Arkadaşlarıma, “Çalışmanızı yapın, Parlamento’ya taşıyalım” dedim. Başta Adalet Bakanım olmak üzere hukukçu arkadaşlarımızı çalıştırıyoruz. CHP direnebilir. Neye direniyorsun? Direnmek niye olur? Bir şeyi hak etmeyen direnir. Senin malın, mülkünse niye direneceksin? Yani, kendilerinin malı mülkü olmadığına inanıyorlar, onun için direnmenin yollarını arıyorlar.”

Erdoğan, karara ilişkin CHP’nin hiçbir dahli olamayacağını savunurken “Bir defa siyasi partilerin ticari faaliyeti anayasal bir hüküm olarak yasaktır” ifadesini kullanıyor.

Aynı Erdoğan, Mart 2015’te yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin şirket gibi yönetilmesini istiyorum” demişti.
<< Önceki Haber İş Bankası kesmadi: Şişecam’a da el koyacak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER