İran'daki gösterilerde kan aktı, olaylar büyüyor

İran'ın batısındaki Dorud kasabasında protestolar sırasında iki gösterici öldürüldü. Protestolar ülke çapında sürüyor.

SHABER3.COM

İran'da ekonomik taleplerle başlayan ve hükümet karşıtı bir boyut kazanan protestolarda ölüm haberleri de gelmeye başladı.

Ülkenin batısındaki Dorud kasabasında protesto gösterileri sırasında iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. İki gencin kanlar içinde yerde yattığı görüntüler sosyal medyada yer buldu. Videoda yerde yatanların etrafındakilerin, iki gencin polis tarafından başlarından vurularak öldürüldüğü söylemeleri ve bir kişinin de "kardeşimi öldüreni ben de öldüreceğim" şeklindeki sözleri yer aldı.

YABANCI AJANLAR SUÇLANDI

Devlet Televizyonu da iki kişinin öldürüldüğünü doğruladı. Televizyona konuşan, Lorestan Eyaleti Vali Yardımcısı Habibullah Hocastahpur, "Dorud'da, izinsiz gösterilerde yaşanan şiddet olaylarında ne yazık ki iki kişi öldürüldü" dedi. Polis ya da güvenlik güçlerinden ateş açılmadığını iddia eden Hocastahpur, "devrim düşmanı cihatçı gruplar ve yabancı ajanlara ait deliler bulduk" dedi.

Başkent Tahran'ın yanı sıra Meşhed,Kashan, Arak, Ahvaz, Zencean, Bandar Abbas and Kerman'da da protestolar sürüyor. Pek çok yerde dini lider Hamaney'in posterleri yırtıldı ve "diktatöre ölüm" sloganları atıldı. 

İRAN İÇİŞLERİ BAKANI: KARŞILIK VERİLECEK

Olaylarla ilgili açıklama yapan İran İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazlı,  "Halkın huzurunu bozanlara karşılık verilecek" dedi. Gösteriler sırasında yaşanan şiddet olaylarına da tepki gösteren Fazlı, "Sosyal medyanın imkanlarından yararlanarak şiddet ve huzursuzluk peşinde olanlarla muhakkak bu yönde karşılık verilecektir" şeklinde konuştu.

İran Meclis Başkanı Yardımcısı Ali Mutahhari de, hükümet, meclis ve yargının halkın taleplerini yerine getirmek için adım atmaya hazır olduğunu söyledi.
<< Önceki Haber İran'daki gösterilerde kan aktı, olaylar büyüyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER