İran kapıyı açtı, Türkiye’ye bu sefer Afgan göçmen dalgası başladı

Suriye’deki iç savaşın ardından açık kapı politikası sonrası milyonlarca Suriyeli Türkiye’ye göç ederken yeni dalga ise Afganlardan.

SHABER3.COM

İran kapıları açınca akın akın Türkiye’ye Afgan göçü başladı.

Havuz medyasında yer alan haberine göre 3 milyon Afgan mültecinin, dağları aşarak Avrupa’ya ulaşmaya çalıştığı belirtiliyor. Sadece 2018 yılı içinde 16 bin kaçak göçmene işlem yapıldığı kaydediliyor.

Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Putin’in de katıldığı zirvede İran Cumhurbaşkanı Ruhani, bu konuyu da gündeme getirdi.

Ruhani, “Türkiye 3.5 milyon Suriyeliyi ağırlıyor. Biz de 39 yıldır 3 milyon Afgan mülteciye ev sahipliği yapıyoruz” derken son günlerde özellikle Erzurum’da otobüsler, kamyonlar ve bulabildikleri her araçla Batı’ya doğru gitmeye çalışan insan selinin oluştuğu gözlemleniyor.

Haberde, “Güney ve batı sınırında yüz binlerce mültecinin biriktiği Türkiye’nin üçüncü kara sınırında henüz bu sorunu taşıyabilecek bir kamp veya barınma alanı altyapısı yok. Yollarda, açık alanlarda kalan mültecilere çoğunlukla vatandaşlar su gıda gibi yardımlarda bulunuyor” ifadesine yer veriliyor.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesindeki Aşkale ilçesindeki Geri Gönderme Merkezi’nin, son aylarda yakalanan kaçak göçmen sayısının artması sebebiyle tamamen dolduğu belirtiliyor.
<< Önceki Haber İran kapıyı açtı, Türkiye’ye bu sefer Afgan göçmen... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER