İran'dan dönen Suudi diplomat: Çok şükür, vatan topraklarına başımız dik döndük


İran'ın Maşhad kentinde Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda görevli Abdullah Al-Otaybi "Çok şükür vatan topraklarına başımız dik olarak döndük." dedi.

Önceki günlerde Suudi Arabistan ile İran arasında yaşanan gerilim sonucunda, İran'daki Suudi Büyükelçiliği ve Konsolosluğu saldırıya uğramıştı. Suudi Arabistan İran'daki görevli diplomatlar bugün özel bir uçakla Birleşik Arap Emirlikleri'nden başkent Riyad'a özel bir uçakla getirildi.

Suudi diplomatlar, Riyad Kral Halit Uluslararası Havaalanı Kraliyet terminalinde Suudi Dışişleri Bakan Yardımcısı Prens Halid bin Suud bin Halid ile yetkililerin yanı sıra aileleri tarafından karşılandı.

Dubai üzerinden gelen Suudi diplomatlar havaalanında güllerle karşılandı. Diplomatlara uçağın merdivenleri başında çikolata ikram edildi.

Babasını karşılamaya gelen Rakan Abdullah Al-Otaybi Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Burada babamı karşılamak için bulunuyorum. Maşhad'daki konsoloslukta diplomat. Son günlerde Maşhad'da olan olaylar sonrası buraya onu karşılamaya geldik. Doğrusu durum çok kötüydü, çok şükür Allah korudu, sonunda bir araya geldik."

Suudi Arabistan'ın Maşhad Konsolosluğu'nda görevli Abdullah Al-Otaybi ise açıklamasında, "Çok şükür krizi atlattık. Vatana hizmet için her şey kolaylaşır. Çok şükür vatan topraklarına başımız dik olarak döndük." ifadelerini kullandı.
Diplomatları karşılayan arasında yer alan Dışişleri Bakan Yardımcısı Prens Halid bin Suud bin Halid gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Suudi Dışişleri Bakanı Yardımcısı Prens Halid, Suudi diplomatların ülkeye getirilmesini Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz, Birinci Veliaht Prens Muhammed bin Nayif ile İkinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından takip edildiğini belirtti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı sözlerine şöyle devam etti: "Diplomatik misyon üyeleri ülkeye varıncaya kadar bu konuda başından beri her aşamasını bizimle takip ettiler. Çok şükür selametle geldiler. Bu ülkede sorumlular olarak bizim için en önemli olan vatandaşlarımızın ve diplomatlarımızın güvenliği."

Suudi Arabistan Maşhad Başkonsolosu Abdullah Al-Fiar ise İran'dan ayrılmadan önce karşılaştıkları sorunlarını basın mensupları ile paylaştı.

Suudi Arabistan'ın Maşhad Başkonsolosu, "Teftiş (kontrol) için bizi zorladılar. Maalesef bütün mesai arkadaşlarım diplomatik pasaport taşımasına rağmen bu yapıldı. Bu uluslararası anlaşmalara, diplomatik anlaşmalara, Viyana ve Cenevre'ye aykırı." dedi.

Suudi diplomatlar havaalanında kendilerini karşılamaya gelen aileleri ile hasret giderdi. Toplu fotoğraf çektirdi.

BAHREYN İRAN'A UÇUŞLARI DURDURDU

Öte yandan, Suudi Arabistan'ın ardından bugün Bahreyn, İran'a ve İran'dan Bahreyn'e olan uçak seferlerini durdurduğunu açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber İran'dan dönen Suudi diplomat: Çok şükür, vatan topraklarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER