İnternette 'Bosna'yı terk et' kampanyası

Bosna Hersek'te ekonomik ve siyasi sebeplerden dolayı ülkeyi terk edenlerin sayısı katlanarak artıyor.

SHABER3.COM

Euronews'in haberine göre Ekim ayı başında yapılan seçimlerden de umduğunu bulamayanlar Facebook üzerinden kurdukları platformda birleşti.

'Hayatınızı seçin, ayrılmayı seçin' sloganıyla kurulan grubun takipçi sayısı kısa sürede 10 bini geçti.

Bosna Hersek Sürdürülebilir Geri Dönüşler ve Entegrasyon Birliği (UZOPI) adlı sivil toplum örgütünün rakamlarına göre, 2018'in ilk altı ayında 5 bin 620 aile ülkeyi terk etti. Geçtiğimiz yıl 35 bin 300 aile Bosna Hersek'ten ayrıldı.

Halkın şikayet ettiği konuların başında etnik temelli siyaset, yüksek işsizlik oranı, düşük maaşlar, yetersiz eğitim ve sağlık sistemi geliyor.

Bosna Hersek'te kurulan Facebook grubu ülkeden ayrılmak isteyenleri teşvik ediyor

Ülkeden çıkmak isteyenleri teşvik etmek ve onlara yol göstermek için kurulan Facebook grubu, 'daha iyi bir gelecek isteyenlere' olası seçenekleri anlatarak bilgi desteği sağlıyor. Gruba üye olanlar ülkeden ayrılış sürecinde yaşadıkları deneyimleri paylaşıyor.

5 yılda 200 bin kişi ülkeyi terk etti

Bosna Hersek'te 1992-1995 yılları arasındaki savaş sonrası kurulan yeni sistemde karmaşık siyasi yapı karar alma sürecini engelliyor. Ülkedeki siyasi partilerin milliyetçiliği tetikleyen söylemleri de istikrarın önündeki en büyük engellerden biri olarak görülüyor. Her beş kişiden birinin işsiz olduğu ülkede gençler arasındaki işsizlik oranı yüzde 50'nin üzerinde.

Gençler arasında işsizlik oranının yüzde 50'nin üzerine çıktığı Bosna Hersek'te son beş yılda ülkeden ayrılanların sayısı 200 bini buldu.
<< Önceki Haber İnternette 'Bosna'yı terk et' kampanyası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER