İnşaat atıkları çevreyi kirletiyor


Kayseri'de rastgele atılan inşaat atıkları çevreyi kirletiyor. Vatandaşlar, belediyelerin bir an önce önlem almasını isteyerek, özellikle inşaat atıklarının belediyelerin toplaması gerektiğini savunuyorlar.

Kayseri'nin gelişmekte olan ve her geçen gün inşaat sayısının arttığı semtlerde yeni konutlar dikiliyor. Son dönemde bina mantolama çalışmalarının da artmasıyla birlikte vatandaşın başına dert olan inşaat atıkları çevre kirliliğine yol açıyor. Beyazşehir, İldem, TOKİ, Belsin gibi 10-15 katlı binaların inşa edildiği bölgelerde bu kirlilik daha fazla. İnşaat atıklarının belediye tarafından toplanmıyor olması vatandaşı zor durumda bırakıyor.

İsmini vermek istemeyen semt sakinleri, belediyenin çevreyi kirleten inşaat atıklarıyla ilgili çalışma yapmasını istiyor. İnşaat atıklarını nereye götüreceği ile ilgili hem yer hem de ulaşım sorunu yaşadığını dile getiren semt sakinleri, belediyenin konut alanlarına yakın bir bölgede atık toplama bölgesi oluşturmasını istiyor.

Vatandaşlar, belediyenin oluşturacağı inşaat atıkları olan moloz, ahşap veya pimapen pencere atıkları, cam kırıklarının bir yerde toplanmasını istiyor. Böylece çevreye rast gele atılan inşaat atıkların kirlilik oluşturmayacağı kanaatinde. Kayseri'de inşaat atıklarının belediyelere ait çöp konteynırlarına atılması yasak.
CİHAN
<< Önceki Haber İnşaat atıkları çevreyi kirletiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER