İngiltere polisi, beş kişiyi daha terör şüphelisi olarak yakaladı


İngiltere Terörle Mücadele Teşkilatı, Suriye bağlantılı radikal örgütler yönelik operasyonlarına devam ediyor. Emniyet birimleri bugün, beş şüphelinin daha yakalandığını açıkladı.

İngiltere'nin Batı Yorkshire bölgesi emniyet amirleri, Sheffield kentinde 36 ve 40 yaşında iki kişinin sorguya alındığını, Batley kentinden ise 55 yaşında bir kadınla 44 yaşında bir adamı terör örgütüne maddi destek sağladığı şüphesiyle tutuklandığını açıkladı.

Ayrıca emniyet birimleri, başkent Londra'da da 23 yaşındaki bir kişinin, terörle mücadele kapsamında tutuklandığını duyurdu. Soruşturma kapsamında tutukluların bulunduğu Sheffield, Batley ve Dewsbury kentlerindeki beş ayrı evde aramalara devam edildiği öğrenildi.

İngiltere Kuzey Doğu Terörle Mücadele Teşkilat Başkanı Clive Wain operasyonlara yönelik yaptığı açıklamada "Bugün düzenlenen operasyonlar sonucu halkın tedirgin olmasını gerektirecek hiçbir koşul görülmemektedir. Tutuklamalar, devam eden bir soruşturma kapsamında yapılmıştır." dedi. Wain, ülkede tehlikeli bir güvenlik sorunu olmadığını da sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere polisi, beş kişiyi daha terör şüphelisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER