İngiltere'den bir ailenin daha Suriye'ye kaçtığı tahmin ediliyor


İngiltere'nin Bradford kentinden 7 kişilik bir ailenin Suriye'deki radikalı örgütlere katılmak üzere Türkiye'ye kaçtığı tahmin ediliyor.

İngiliz polisi, Imran (39) ve Farzana Ameen (40) çiftinin, 5 ila 15 yaşarındaki beş çocuğuyla birlikte Türkiye'ye kaçmış olabileceği, bu nedenle Türkiye'deki emniyet yetkilileriyle ortak bir arama çalışması yürütüldüğünü açıkladı.

Bir İngiliz emniyet yetkilisi, "Ameen ailesinin durumunu İngiltere'deki yakınlarıyla soruşturmaya devam ediyoruz. Soruşturma için gereken bilgi, Türk emniyet birimlerine de iletildi. Çocukların güvenliği, sağlığı ve aileyi güvenli bir şekilde ülkeye getirmek, bizim öncelik verdiğimiz konular arasında." dedi.

Ameen ailesinden 5 Ekim Pazartesi gününden beri haber alınamadığı ve aile yakınlarının dün polise kayıp ihbarı yaptığı bildirildi. Kayıp ailenin Türkiye'de olduğu ancak bulundukları yerin henüz tespit edilemediği kaydedildi. Söz konusu kayba ilişkin Batı Yorkshire Emniyeti Başkomiser Yardımcısı Russ Foster ise "Ailenin güvenli olarak geri dönebilmesi için nerede olduklarına dair bilgiye sahip herkesin çekinmeden bize ihbarda bulunmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Bradford kentinden 4 ay önce de Khadija Dawood (30), Sugra Dawood (34) ve Zohra Dawood (33) adında 3 kız kardeş, 9 çocuğuyla birlikte umreye gideceklerini söyleyerek Türkiye üzerinden Suriye'deki radikal örgütlere katıldığı öğrenilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere'den bir ailenin daha Suriye'ye kaçtığı tahmin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER