İngiliz basını: AB'den Türkiye'nin insan hakları anlayışına ağır eleştiri


Avrupa Birliği'nin (AB) 1 ay gecikmeli olarak Türkiye'ye ilişkin yayımladığı İlerleme Raporu, İngiliz basınında geniş şekilde yer aldı.

Türkiye'de gerçekleşen 1 Kasım seçimi sonrasına ertelendiği için birçok tartışmaya neden olan İlerleme Raporu'nu, İngiliz basını "AB Türkiye'yi insan hakları ve ifade özgürlüğü konularında ağır eleştirdi" ifadeleriyle aktardı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Avrupa Komisyonu'nun hazırladığı İlerleme Raporu'nu, "AB, Türkiye'deki mevcut insan hakları ve demokrasi sistemini eleştirdi" başlığıyla aktardı. Haberde, "Gecikmeli gelen rapora göre, AB üyeliğine ışık arayan Türkiye, son iki yılda ifade özgürlüğüne ilişkin ciddi gerileme kaydetti. Ayrıca, ülkedeki yargı bağımsızlığının da AB standartlarına göre zarar gördüğü ifade edildi." denildi.

İngiltere'nin önde gelen gazeteleri arasında bulunan Guardian ise haberi, "AB raporu, Türkiye'deki basın özgürlüğünü ve yargı bağımsızlığını eleştirdi" başlığıyla verdi. Haberde, AB'nin Türkiye'deki mevcut hak, hukuk ve basın özgürlüğü konularında yeni kurulacak hükümetin acil harekete geçmesi gerektiği konusunda çağrı yaptığı ifade edildi.

Telegraph gazetesi de "Türkiye'nin hukuk sistemi, insan hakları ve ifade özgürlüğü, AB tarafından ağır eleştirildi" başlığıyla İlerleme Raporu'nu yazdı. Haberde, "Gazetecilere uygulanan baskılar yargı bağımsızlığı çerçevesinde eleştirilse de Avrupa'nın yüzleştiği göçmen krizine yönelik Ankara tam not aldı." ifadeleri kullanıldı. CİHAN
<< Önceki Haber İngiliz basını: AB'den Türkiye'nin insan hakları anlayışına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER