'İncirlik Üssü kapatılsın, ABD'li komutanlar yargılansın'

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Baran Dergisi yöneticileri, avukatları aracılığıyla önünde Türkiye'ye karşı suç işledikleri ve 15 Temmuz darbe girişimine destek verdikleri iddiasıyla aralarında CIA'in eski Başkan Yardımcısı Graham Fuller, Ortadoğu ve Türkiye uzmanı Henri Barkey, düşünce adamı Alan Makovsyki, ABD Genel Kurmay Başkanı Joseph Dunford ve General Joseph Votel ile bazı ABD'li medya kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulundu.

samanyoluhaber.com


İNCİRLİK ÜSSÜ KAPATILSIN

Dilekçede, "İncirlik Üssü'nün darbeciler tarafından aktif olarak kullanıldığı, çatışmalar yaşandığı, bu çatışmalara A.B.D. personelinin de darbecilere destek vermek amacı ile katıldığı ve kayıplar verdiği iddia edilmektedir. A.B.D. Genel Kurmay Başkanı Joseph Dunford'un, darbe girişimi sonrası ülkemize yaptığı ziyaret bu kayıp askerler ve darbedeki A.B.D.'nin izini silmek için olduğu yönünde soruşturmayı gerektirecek ciddiyette iddialar söz konusudur" denildi.

SORUŞTURMA AÇILMASI İSTENDİ

Söz konusu kişilerin, "A.B.D. ve T.C. uyruklu kişiler hakkında, adam yaralama ve öldürme, T.C. Anayasasına aykırı hareket etme, T.C. Anayasasını darbe ile ortadan kaldırma, T.C. Devleti ve hükümetini A.B.D. çıkarlarına uygun hâle getirmek maksadıyla silahlı eylem yapma, Türk uyruklular için de A.B.D. adına casusluk yapma" suçlarından haklarında soruşturma açılması talep edildi.



SUÇ DUYURUSUNUN ARDINDAN BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Suç duyurusunun ardından adliye önünde açıklama yapan avukat Hamza Uçan, "Amerika'nın hadiseden sanki habersizmiş gibi takındığı tavır, milletin üzerine uçaklardan yağdırılan bombaların müsebbibi konumundaki İncirlik Üssü'nün hala Amerika'ya hizmet veriyor oluşu kamuoyu vicdanını derinden yaralamaktadır. İnanıyoruz ki yargı üzerine düşen bu şerefli görevi layığıyla yerine getirecektir" dedi. Basın açıklamasının ardından grup tekbir getirerek Amerika aleyhine sloganlar attı. 

BARAN'DAN TÜRKİYE-RUSYA İTTİFAKINA DESTEK


<< Önceki Haber 'İncirlik Üssü kapatılsın, ABD'li komutanlar yargılansın' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER