İMO: Tahir Elçi, onlarca gazetecinin objektifleri önünde katledildi


TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) danışma kurulu, "Kamuoyunun yakından tanıdığı ve siyasi iktidar ile ona bağlı havuz medyası tarafından defalarca hedef gösterilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, onlarca gazetecinin objektifleri önünde katledildi." açıklaması yaptı.

Tahir Elçi'nin Diyarbakır`ın Sur ilçesine bağlı Balıkçılarbaşı semtinde bulunan ve geçtiğimiz gün kurşunlanarak tahrip edilen tarihi Dört Ayaklı Minare`nin önünde bir grup avukatla açıklama yaptıktan sonra silahlı saldırıya uğradığına işaret eden açıklamada, başından ağır yaralanan Tahir Elçi'nin, kaldırıldığı Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi`nde hayatını kaybettiği belirtildi.

Devamında ise, "Kamuoyunun yakından tanıdığı ve siyasi iktidar ile ona bağlı havuz medyası tarafından defalarca hedef gösterilen Elçi, onlarca gazetecinin objektifleri önünde katledildi. 7 Haziran`dan bu yana kitle katliamlarının gerçekleştiği, kent merkezlerinde silahlı çatışmaların yaşandığı, gerçekleri yazan gazetecilerin tutuklandığı karanlık bir dönemden geçiyoruz.
Elçi, öldürülmeden bir gün önce sosyal medya hesabından şu görüşlerini paylaşmıştı: 'Can Dündar, Erdem Gül`ün tutuklanmasına şiddetli bir toplumsal refleks gösterilmezse dönüşü olmayan karanlık tünelden geri dönüş zor olacak.' Elçi`nin de belirttiği gibi dönüşü olmayan karanlık bir tünele doğru hızla sürükleniyoruz. Siyasi iktidarın, 'yurtta savaş, cihanda savaş` politikası bu sürüklenişin temel nedeni olmuştur." ifadeleri yer aldı.

Demokrasiyi, insanların yaşam hakkını, emeği ve özgürlüğü savunan bütün kurumlar ve kişilerin yaşam tehdidi altında olduğuna işaret edilerek, "Barış ve özgürlük için gerekli mekanizmalar hayata geçirilmeli ve bu çatışma iklimine bir son verilmelidir. İnşaat Mühendisleri Odası olarak, barış ve özgürlük için üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle hareket etmeye, şiddetin ayyuka çıktığı böylesi çetin süreçlerde de insanlığın vazgeçilmez hakkı olan yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz. Katledilen Tahir Elçi`nin yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz." düşüncesi aktarıldı. CİHAN
<< Önceki Haber İMO: Tahir Elçi, onlarca gazetecinin objektifleri önünde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER