'IMF 5 milyar istedi verin dedim' meselesinin aslı bakın neymiş

''2009 krizi sonrasında ihtiyat için bir kaynak oluşturma kararı alındı ve ülkeler IMF'ye fon taahhüdünde bulundular. Türkiye de buna 5 milyar dolarla katıldı. Sonra IMF bu ilave ihtiyatı kullanmadı. Türkiye özelinde gelişen bir döngü yok''

SHABER3.COM

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Uluslararası Para Fonu IMF'nin, Türkiye'den 5 milyar dolar borç istediğini, kendisinin de "verin" dediğini ve bunun ardından IMF'in borç istemekten vazgeçtiğini söylemişti. Peki gerçekte IMF Türkiye'den 5 milyar dolar borç istemiş, Erdoğan da verin mi demişti?

Gazeteci ve ekonomi yazarı Uğur Gürses Erdoğan'ın doğru söylemediğini Twitter hesabından paylaştığı bilgilerle açıkladı.
''2009 krizi sonrasında ihtiyat için bir kaynak oluşturma kararı alındı ve ülkeler IMF'ye fon taahhüdünde bulundular. Türkiye de buna 5 milyar dolarla katıldı. Sonra IMF bu ilave ihtiyatı kullanmadı. Türkiye özelinde gelişen bir döngü yok. '' diyen Gürses daha sonra ülkelerin taahhütleri ve Türkiye'nin fona aktardığı parayla karşılaştırmasının yer aldığı bir görsel paylaştı:


<< Önceki Haber 'IMF 5 milyar istedi verin dedim' meselesinin aslı bakın... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER