İmamoğlu'ndan Erdoğan'a cevap: 15 bin oyla kazanılan seçimi şaibeli olarak tanımlamaya çalışıyorlar

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da Kartal Belediyesi'ni ziyaret etti. İmamoğlu yaptığı konuşmada, "15 bin oyla kazanılan seçimi şaibeli olarak tanımlamaya çalışıyorlar" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Organize suçun bazı eylemlerini tespit etmiş bulunuyoruz. Bu kadar az bir farkla seçimin kazanılması halkı rahatlatmaz" diye konuşmuştu.

SHABER3.COM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul’da kalkıp da şöyle 13-14 bin oy farkla seçimi kazandım havasına kimsenin girmeye hakkı yoktur.” sözlerine cevap verdi.

İmamoğlu, Binali Yıldırım’ı kastederek, “3 bin oyla kazandık açıklaması yapmak belki de hayatının en kötü deneyimi olmuştur, ben bunu yaşamak istemezdim. 3 bin oyla topluma kazandık dediniz, şimdi 15 bin oyu küçümsüyorsunuz. Halinize gülüyorum. Size Bahçeli’nin sözünü hatırlatayım: ‘1 oyla seçim kazanılır’ 15 bin oyu küçümseyenler 16 milyonun iradesini küçümsüyor” dedi.

YANDAŞ MEDYAYI SERT DİLLE ELEŞTİRDİ
Kartal’da konuşan Ekrem İmamoğlu konuşmalarını yayınlamayan yandaş medyayı sert dille eleştirdi. İmamoğlu, “Rakibimiz adına 10 kişi konuşuyor, her birini naklen veriyorlar. Benim de onlara cevabım var, beni neden göstermiyorsunuz? Benim söylediğimi insanlar duymazsa o insanın bana verdiği cevaptan ne anlayabilir? Böyle adalet olur mu?” diye sordu.

NTV, HABERTÜRK, CNN’İ UYARDI
İmamoğlu, tek tek isim vererek yandaş medyayı uyardı, “NTV’yi, Habertürk’ü, Ciner ailesini, CNN Türk’ü, Demirören ailesini takip ediyorum… İş dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı kendilerini uyarmayı kendime hak gördüğüm için uyarıyorum. Gün gelir isimlerini anmaktan bile vazgeçerim. Bizi daha fazla dünyaya rezil etmeyin.” dedi.

BU SEFER AA’NIN TRAFOSUNA KEDİ GİRDİ
İmamoğl şunları kaydetti: “Bu sefer AA’nın trafosuna kedi girdi. Tam 11 saat veri vermediler. Hepimizin cebindeki paralarla maaş alan Anadolu Ajansı’nda yönetici oldukları oldukları düşünenleri şiddetle tekrar kınıyorum. Ben olsam utancımdan o görevi terk ederdim. Üzülüyorum, devletin 100 yıllık kurumunun bir siyasi partiye değil, bir bireye değil milletine hizmet etmesi gerektiğinin bilincinde olmayan zavallılara böyle koltuklar teslim edersen başına gelecek budur. Ben sadece zavallı diyorum.”

İSTANBUL’U SIMSIKI KUCAKLAMAYA GELİYORUM
İmamoğlu konuşmasına şöyle devam etti; İstanbul’u sımsıkı kucaklamaya geliyorum, barış için, özgürlük için, ahlak için, vicdan için, normalleşmek için. Şu anda ben burada ‘İstanbul İttifakı’nı görüyorum. Siyasi anlayışı ne olursa olsun bu şehri korumak isteyen, insanca yaşamak isteyen, mutlu ve huzurlu olmak isteyen insanları görüyorum.

<< Önceki Haber İmamoğlu'ndan Erdoğan'a cevap: 15 bin oyla kazanılan... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER