İmamoğlu'na destek verdi: "Haksızsınız" diyemem

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, "'Turgay Ciner'i, Ferit Şahenk'i, Yıldırım Demirören'i uyarıyorum." diyerek medya gruplarının İstanbul'da oy sayımı üzerinden yeni bir manipülasyona alet edildiğini kaydetmişti. Fatih Altaylı, Ciner Grubu'na ait Habertürk internet sitesinde bugün yayımlanan makalesinde İmamoğlu'na hem destek verdi hem de tavsiyede bulundu.

AKP üyesiyim ama oyumu Ekrem İmamoğlu'na verdim"

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Ekrem İmamoğlu, Kartal’daki dünkü açıklamasında medyayı eleştirmişti.

Habertürk yazarı ve programcısı Fatih Altaylı, bugünkü “Sorular, sorular, sorular” başlıklı makalesindeİ mamoğlu’nun sözlerini değerlendirdi.  

ALTAYLI'DAN İMAMOĞLU'NA METHİYE

“Ekrem İmamoğlu, seçim sonrası süreci oldukça iyi götürüyor.” tespitinde bulunan Altaylı, şöyle devam etti: “Hâlâ ve her şeye rağmen sükunetini önemli ölçüde koruyor, olumlu tavrını sürdürmeye çalışıyor. Dün bu tavıra gölge düşürme potansiyeline sahip hamle Ankara’dan geldi." 

Meral Akşener’in gereksiz sert, cepheleştirici açıklamada bulunduğunu belirten Altaylı, "İmamoğlu’nun İstanbul’daki tutumuna ve duruşuna zarar verecek türden görünüyor. Özellikle de seçimin tekrarı söz konusu olursa.” ifadelerini kullandı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İmamoğlu'nun "Bana televizyon kanallarında söz hakkı vermiyorlar." serzenişine hak verdi. 

“DÜN MEDYAYA ÇATTINIZ, HAKSIZSINIZ DİYEMEM”

Altaylı, “Bir tavsiyem de Ekrem Bey’e” diyerek İmamoğlu’nun medya eleştirisine şöyle destek verdi:

“Dün medyaya çattınız. Haksızsınız diyemem. Ama ‘Bunu kafaya takmayın’ diyebilirim. Türkiye’de güçlü lider olabilmek için manşetlerle değil, manşetlere rağmen gelebilmek gerekiyor. Güçsüzleştikçe manşetlere ihtiyaç duyar hale geliyorsunuz. O yüzden medyanın tavrını dert etmeyin. Sizin için iyi bile olabilir." 

İMAMOĞLU: ŞAHENK'İ, DEMİRÖREN'İ VE CİNER'İ UYARIYORUM

Ekrem İmamoğlu, şunları söylemişti: “Bazı iş insanları var. Onların patronluk yaptıkları kanallarda sesimin kısılmasını, babaları adına, bu ülke için çalışmış insanlar adına üzüntüyle izliyorum. (Ferit) Şahenk ailesine ait NTV'yi, (Yıldırım) Demirören ailesine ait CNN Türk'ü, (Turgay) Ciner ailesine ait Habertürk'ü uyarıyorum."

İmağlu şöyle devam etmişti: "Ailelerinin bu ülkeye yaptıkları katkılara saygı duyduğum için uyarıyorum. Bu mesele İmamoğlu meselesi değildir, bu mesele memleket meselesi… Rakibim adına 10 kişi konuşuyor. Hepsine söz hakkı veriyorlar. Ya kardeşim, benim de cevaplarım var. Bana yer vermiyorlar.”


<< Önceki Haber İmamoğlu'na destek verdi: "Haksızsınız" diyemem Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER