İmamoğlu o sözlere cevap verdi

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu, AKP ve MHP'nin ortak adayı Binali Yıldırım'ın, "Milletin sinirlerini bozmasınlar." sözlerine cevap verdi: "Yahu millet benim sayemde gülüyor. Çocuklar bana koşarak sarılıyor. Biz kimsenin sinirini bozmayız. Keşke bu ülkenin sinirini bozan AA'ya tek bir cümle söyleseydiniz." İmamoğlu, bazı AKP'li yöneticilerin kendisi için sarf ettiği "oy hırsızı" ithamını da şu sözlerle iade etti: "Benim hırsızlıktan bildiğim bir şey var o da gönül hırsızlığı."

Erdoğan, İmamoğlu için "topal ördek" dedi

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nin resmi olmayan sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, sabah saatlerinde yaptığı açıklamanın ardından akşam saatlerinde bir kez daha kameraların karşısına geçti. 

İmamoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin ortak adayı Binali Yıldırım'ın, "Türk halkının sinirlerini bozmayın" sözlerine cevap verdi. 

"KEŞKE ÜLKENİN SİNİRİNİ BOZAN AA'YA TEK CÜMLE ETSEYDİNİZ"

İmamoğlu, "Rakibimin cümlesi beni üzdü, Yahu millet benim sayemde gülüyor. Çocuklar bana koşarak sarılıyor. Biz kimsenin sinirini bozmayız. Keşke bu ülkenin sinirini bozan AA'ya tek bir cümle söyleseydiniz." dedi. 

Yıldırım’ın seçim gecesi yaptığı konuşmaya da işaret eden İmamoğlu şunları dile getirdi: “Sayın Yıldırım '3 bin oyla kazandık' diyen sizdiniz. Burada tek tek evraklara baktık. Biz bekledik.” 

CHP ve İyi Parti'nin ortak adayı Ekrem İmamoğlu, AKP'nin itirazı üzerine yeniden sayılan oyların neticeye tesir etmeyeceğini kaydetti.

"GÖRÜYORUM Kİ İSTANBULLU HAZIR"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul seçim koordinasyon merkezinde basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu, İstanbul’da dolaştığı süre içerisinde edindiği izlenimleri aktardı. 

İmamoğlu, “Bugün hem Beşiktaş’ta hem de Eyüp’te dolaşma fırsatını buldum. Görüyorum ki İstanbullu hazır. Bu sürecin o anlamda hızlıca bitmesi lazım.” diye konuştu.

"GÖNÜLLERİ KAZANMAYA GELİYORUM"

Ülkenin hızlıca normalleşmesi gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, “Bazı propagandalar yapıyorlar, üzülüyorum. Kimseye karşı ön yargım yok benim. Ben gönüllerinizi kazanmaya geliyorum. Kimin oy verdiğine bakmaksızın doya doya hizmet edeceğim.” ifadelerini kullandı.

AKP hakkında söylenen sözlere de değinen İmamoğlu, “Özellikle bir hususu paylaşmak istiyorum. 'Oy hırsızı' diye bir şey yazılıyor. Benim hırsızlıktan bildiğim bir şey var o da gönül hırsızlığı. Herkesin gönüllerini kazanmaya geliyor.” dedi.

İMAMOĞLU: ÇALIŞANLAR GÖNÜLLERİNİ FERAH TUTSUN

Belediye çalışanlarına da seslenen İmamoğlu, “Hiçbir çalışanımın kendini bana adamasını istemedim. Zira siyasiler bugün vardır, yarın yoktur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan herkes hiçbir şeye bakmaksızın alın teri akıtan çalışan herkesin yeri başımın üstüdür. Gönüllerini ferah tutsunlar.” şeklinde konuştu.

OYLARIN TEKRAR SAYILMASI NETİCEYE TESİR ETMEYECEK

İmamoğlu yeniden salmaya başlanan oylar hakkında da değerlendirmede bulundu. 

İmamoğlu, “Her ilçedeki sayımla ilgili anlık raporları alıyorum. Geçersiz oyların tekrar açılıp sayılması söz konusu. Bize 10 çıkıyor karşı tarafa 7 çıkıyor ya da bize 7 çıkıyor karşı tarafa 10 çıkıyor. Günün sonunda neticeye tesir edecek bir değere sahip değil.” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber İmamoğlu o sözlere cevap verdi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER