İmamoğlu için "topal ördek" dedi

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ve Ankara gibi iki sembol şehri kaybettiği 31 Mart akşamından bu yana ortalıkta görünmüyordu. En son balkon konuşmasında parti mensuplarına hitap eden Erdoğan, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun kazandığını itiraf eden cümleler sarf etti.

Erdoğan, İmamoğlu için "topal ördek" dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2 Nisan akşamı Miraç Kandili münasebetiyle İstanbul Camlıca Camii’ne geldi.

Erdoğan, camide vatandaşlarla kısa süre sohbet etti. Sohbet sırasında Erdoğan, 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimi'ne de temas etti. 

ERDOĞAN: BUNLAR NEYE DÖNMÜŞ BİLİYOR MUSUN?

Erdoğan konuşmasında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İyi Parti'nin ortak adayı Ekrem İmamoğlu'nun yarışı kazandığını ima eden sözler sarfetti. 

Erdoğan, “Çoğunluğu bizde. Şu anda hâlâ her şey devam ediyor. Öyle de olsa bunlar neye dönmüş biliyor musun? Bunlar topal ördek.” dedi.

Erdoğan’ın, İmamoğlu'na dair isim vermeden “topal ördek” benzetmesi dikkati çekti. “Topal ördek” nitelemesi, yetkisi kısıtlanmış yöneticileri için kullanılıyor. 

AKP İTİRAZ ETTİ, GEÇERSİZ OYLAR YENİDEN SAYILIYOR

Erdoğan isim vermeden İmamoğlu'nun belediye başkanlığını kazandığını, ancak belediye meclisinde ekseriyetin kendi partisine ait olduğunu ifade etti. 

AKP lideri Erdoğan, İmamoğlu'nun kazandığını ima etse de partisinin seçim sonuçlarına itirazı sebebiyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul'da mazbatayı kime vereceğini hâlâ açıklamadı. 
<< Önceki Haber İmamoğlu için "topal ördek" dedi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER