İmamoğlu Erdoğan'ı uyardı

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece’de halka seslendi. İmamoğlu, "Bana diyorlar ki mazbatayı ne zaman alıyoruz? Ben size bir şey söyleyeyim: Bu halk mazbatayı verdi. Ne arıyorlar? Acaba Büyükçekmece’de bir fırtına koparabilir miyiz? Bu millet size ne der biliyor musunuz? Hadi işine kardeşim!" diye konuştu.

SHABER3.COM

İmamoğlu, kalabalığa "Bu gidenlere el sallayın gitsinler" diyerek el salladı. YSK'ya seslenen İmamoğlu, "Birkaç kişiyi değil 82 milyon vatandaşı mutlu etmek zorundasınız. Haktan, hukuktan ve adaletten taviz vermeden, 16 milyon insanı koruyan karar vermeyi mutlaka yerine getirmelisiniz" diye seslendi. Kalabalık, İmamoğlu'nun sözleri üzerine "Hak, hukuk, adalet" sloganı attı.



"Bir kişinin hakkını yemedim, sizlerin hakkını da yedirtmeyeceğim"

İmamoğlu daha sonra şu ifadeleri kullandı:

"Bu kadar yalan, bu kadar dolan, bu kadar ayıp üzerine kurulu bir sistemle halkın oy verip seçtiği belediye başkanının elinden başkanlığı almaya kimsenin gücü yetmez. Çok net. Buna ne vicdan, ne ahlak yetmez, hiç kimse hesap veremez. Dolayısıyla ben buradan duyuruyorum. Sayın Cumhurbaşkanı sizi kandırıyorlar, sizi aldatıyorlar. Hak yiyorlar. Lütfen yanlıştan dönün. YSK, bu süreçte tarihi vazifelerini yerine getiriyor. Tarihi vazifelerinden birisi de 350 bin insanı rencide etmek üzere olan sisteme dur demektir. İlk gece söyledim, şimdi bütün başkanlarımla, vekillerimle söylüyorum, bir kişinin hakkını yemedim, sizlerin hakkını da yedirtmeyeceğim.

"Kıymetli dostlarım bakın, 31 Mart akşamı saat 17.00’de seçimler bitti. Yasaklar bitmeden bazı yandaş kanallar sonuçları vermeye başladı. Saat 17.00’den itibaren sonuç vermeye başladılar. Saat 19.00’da kestiler sonra devam ettiler. Tabi rakamlar şöyle başladı rakibimizin oyu yüzde 68, bizim oyumuz yüzde 33.  Millet tedirgin beni arıyorlar. Dedim kardeşim bekleyin acele etmeyin. Sonra sonuçları verdik. Saat 21.30’da ilk sonuçları verdik. Dedik ki kardeşim yanlış yapıyorsunuz. Kalktı il başkanı dedi ki 3 bin 800 oyla seçimi kazandık. Burada gülün burası komik çünkü. İşin daha komik tarafı AA sayıları vermeye devam etti çıktık biz tek seçim kuruluyla eşleşen değerlerde sayılarımızı beyan ettik.



"10 binlerce insan o akşam görev yaptı. Sayıları verdik sanki AA’nın trafosuna kedi girdi. Tam 12 saat veri veremediler. Buradan milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Bu arada dün akşam milletvekillerimize talimat demişim. Kusura bakmasınlar ben öyle bir şey zaten yapmam, dil sürçmesi. Milletvekillerimize lütfen bu sürece sahip çıkın. Hem soru önergesi verdiler, hem de komisyon kurdular. Türkiye’nin basın tarihinin, yüzyılın rezaleti olan  AA’yı sorgulayın. Sorgulayacaklar, komisyon kuracaklar. Kardeşim kimden bilgi aldın. CHP’den bilgi almadılar. YSK dedi ki ‘benim müşterim değilsin’ oradan bilgi almadılar."
<< Önceki Haber İmamoğlu Erdoğan'ı uyardı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER