İmamoğlu: Dünyanın en demokrat başkanlığı vaat ediyorum

CHP'li Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldı. Belediye önünde toplananlara seslenen İmamoğlu, "Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok, paylaşmak var. Bu şehrin ezileni olmayacak. Size katılımcılık, şeffaflık vaat ediyorum. Size dünyanın en demokrat belediye başkanlığını vaat ediyorum" dedi.

SHABER3.COM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını almak üzere İl Seçim Kurulu’na davet edildi. Çağlayan Adliyesi’nde bulunan İstanbul İl Seçim Kurulu’nda giden İmamoğlu mazbatasını aldı. İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu adliye yolundayken arabadan fotoğraf paylaştılar. Saat 18.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde de devir teslim töreninin yapılması planlanıyor.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. Şimdi hep birlikte Saraçhane’ye gidiyoruz, onu makamına yerleştiriyoruz. Biz önden gidiyoruz, onu orada karşılayacağız” dedi.İmamoğlu’nun davet edilmesini CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel kararı Twitter adresinden açıkladı. Özel, mazbatayı almak için milletvekilleriyle birlikte Çağlayan Adliyesi’ne gitmek üzere yola çıktıklarını söyleyerek, “Müjde! En sonunda oldu! Mazbatamızı alıyoruz. İl Seçim Kurulu, mazbatasını teslim etmek üzere Belediye Başkanımız @ekrem_imamoglu’nu davet etti. Milletvekillerimizle Çağlayan Adliyesi’ne geçiyoruz” ifadelerini kullandı. Son itirazlar ve sayımların ardından Ekrem İmamoğlu 13 bin 729 oy farkla seçimi kazanmış oldu.



‘KİMSENİN HAKKINI YEDİRMEDİK YEDİRMEYİZ’

Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu, daha sonra Saraçhane semtindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına gitti. İmamoğlu, belediye binası önünde toplananlar tarafından İzmir Marşı’yla karşılandı. İmamoğlu, devir teslim töreni öncesinde şunları söyledi:

“İstanbul’daki bir süreç biraz değişik bir biçimde işledi. Mevlüt Uysal’dan görevi devralacağım fakat basın mensuplarının oraya çıkmasını istemiyoruz. Biz fotoğraf servis edeceğiz. Makam odası küçük. Cumartesi ya da pazar herkesi Saraçhane’ye bekliyoruz diyeceğiz, süreci anlatıyoruz. Mazbatamızı aldık mutluyum, gururluyum. Mazbatayı 16 milyon insanımız adına devraldım. Asla vazgeçmediğimiz değerlerimiz var, haktan hukuktan adaletten asla vazgeçmedik. Toplumun demokrasiye olan inancından asla vazgeçmedik. Kimsenin hakkını yemedik, bu şehirde yaşayan 16 milyon insanın hakkını yedirmeyiz dedik, bundan da vazgeçmedik.”



‘ARTIK SIRA BİZDE’

“Bu şehirde yaşayan herkesin taleplerini biliyoruz” diyen İmamoğlu, “Bu şehrin yönetimini yürüten belediyenin koridorları, çalışan herkes bir kişi ya da partiye değil 16 milyon insana hizmet etmeye başlamıştır. Devam eden süreçler var, bunların farkındayız. Bu sürecin netleştirilmesini ilgili kurullardan bekliyoruz. Bu sürecin netleşmesiyle, 17 gün süren belirsizliğin daha sonra da süren belirsizliği ilgili kurulların tamamlamasını bekliyoruz. Bu şehre hizmet eden kim varsa minnet duygularımı belirtmek istiyorum, Allah razı olsun. Sıra bundan sonra bizde. Allah bizi mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Mevlüt Uysal’dan görevi devralan Ekrem İmamoğlu, “Sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Geçmişten bu yana kimin emeği geçmişse teşekkür ediyorum. Bize de inşallah aynı centilmenlikle görevi devretmek nasip olur” dedi.

‘KADIN DOSTU BİR ŞEHİR OLACAK’

Görevi devralan Ekrem İmamoğlu, parti otobüsü üzerinden belediye binası önünde toplananlara seslendi. İmamoğlu, “Biz bu güzel insanlara barış, sevgi, saygı getiriyoruz. Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı selamlıyorum, bu şehrin insanlarını selamlıyorum. Bu şehrin Sünnilerini, Alevilerini, Hıristiyanlarını, Ermenilerini, Rumlarını selamlıyorum. Bu şehirde yaşayan herkesi selamlıyorum. Barıştan, demokrasiden, cumhuriyetten, Mustafa Kemal Atatürk’ten vazgeçmedik” diye konuştu.

Herkese eşit hizmet vereceğini belirten İmamoğlu, “Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok, paylaşmak var. Bu şehrin ezileni olmayacak. Ben herkese hizmete edeceğim. Bu şehir kadın dostu bir şehir olacak” diye konuştu. İmamoğlu’nın konuşmasından satır başları şöyle:

TÖKEZLERSEM AYAĞA KALDIRACAK MISINIZ?: Sizden bir söz istiyorum, hatam olabilir, ayağım tökezleyebilir, 16 milyon insan beni elimden tutup ayağa kaldırmaya var mısınız? Özellikle çuvalların başında bekleyen demokrasi nöbetçilerine teşekkür ediyorum.



OY ÇUVALLARI BAŞINDA BEKLEYENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM: Adaylığımdan bugüne beni yetiştiren Cumhuriyet Halk Partisi’ne, partimin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, bu sürece içten duygularıyla destek olan İYİ Parti’ye, çok kıymetli Genel Başkanı Meral Akşener’e teşekkür ediyorum. İttifak sürecinde yanımda yer alan iki il başkanı Canan hanım ve Buğra beye teşekkür ediyor. Bana oy versin vermesin bu şehrin bütün yaşayanlarına teşekkür ediyorum.

SİZİ BOŞ İŞLERLE MEŞGUL ETMEYECEĞİZ: Kıymetli hemşehrilerim çok işimiz var. Sizleri boş işlerle meşgul etmeyeceğiz. Her birinizin emeğine çok ihtiyacımız var. Size katılımcılık, şeffaflık vaat ediyorum. Size dünyanın en demokrat belediye başkanlığını vaat ediyorum.
<< Önceki Haber İmamoğlu: Dünyanın en demokrat başkanlığı vaat ediyorum Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER