İmamı tutukladılar! Suç aleti: Pamuk

Edirne’deki cadı avı operasyonunda imam ve müezzin de tutuklandı. İmam Hasan Odabaşı’nın avukatı müvekkilini “Burada suç darbe, suçlu imam, suç aleti de pamuk” sözleriyle savundu. İfadeler, Sulh Ceza Hakimliği ifade sorgu zaptına aynen geçti.

Nefret operasyonu - Tekirdağ

Geçen hafta Edirne'de düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 45 kişiden 7'si tutuklandı. Tutuklananlar arasında bir imam ve bir müezzin de bulunuyor. Hoca Ahmet Yesevi Camii müzzzini Halil İbrahim Karadeniz ve Çakırağa Camii İmam Hatibi Hasan Odabaşı bir gizli tanığın verdiği ifade ile cezaevine gönderildi. İmam Odabaşı ve müezzin Karadeniz'e yöneltilen suçlama ise insanlara “vaaz-u nasihatta” bulunmaları.

NAMAZ KILDIRIYORUM

Çakırağa Camii İmam Hatibi Odabaşı, savcılık sorgusunda suçlamalara şöyle cevap verdi: “Camide imamlık yapıyorum. Bu görevim nedeniyle camiye gelen cemaate namaz kıldırıp hitap ediyorum. Belli konularda vaaz veriyorum. Camide müftülüğümüzün izni ile kahvaltı programı yaptım. Buraya müftü yardımcıları da geldi. Bu tür bir organizasyonun örnek olduğunu söylediler. ” İmam Odabaşı'nın avukatı Özgür Gümüş ise “Delilden suçluya oradan da örgüte  ancak aşağıdan yukarıya doğru delillendirme ulaşılabilir. Devletin önce bir grubu terör örgütü ilan etmesi sonra yukarıdan aşağıya doğru inmesi hukuken uygun değildir. 

HERKES ZANLI KONUMUNDA

Bu yolla her grubun terör örgütü ve mensuplarının örgüt üyesi ilan edilmesi mümkündür. Suçlama sohbet etmek, vaaz etmek. Cami cemaati ile birlikte kurban kesip orada dağıtmışlar. O zaman burada suç darbe, suçlu imam suç aleti de pamuk denilebilir. Bu tür bir genelleme yapılırsa bütün cemaat, tarikat ve grupları zanlı konumuna getirip terör örgütü ilan edilebilir” dedi. Avukat Gümüş'ün “suç aleti pamuk” ifadesi Edirne Sulh Ceza Hakimliği ifade sorgu zaptına aynen geçti.

TALEBELERİ ORTADA KALDI

Tutuklanan diğer din görevlisi müezzin Halil İbrahim Karadeniz, Edirne'de yetiştirdiği hafızlarla tanınıyor. Bu nedenle geçtiğimiz yıllarda Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından ödüllendirilmiş. Müezzin Karadeniz tutuklanınca hafızlık talebeleri de ortada kaldı. Ramazandan bir gün önce mukabeleye başladığı öğrenilen Karadeniz'in okuduğu mukabele de yarım kaldı. Yaptığı sosyal faaliyetlerle tanınan Karadeniz, gençlere yönelik Çanakkale Şehitliklerine geziler de düzenlediği öğrenildi.

TEKiRDAĞ'DA NEFRET OPERASYONU: 32 GÖZALTI

Tekirdağ Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri cadı avı operasyonu yaptı. Çorlu Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan kararla 32 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Evlere baskın düzenlenerek gözaltına alınan 32 kişi emniyete götürüldü. Gözaltına alınanların arasında iş adamları ve öğretmenlerin olduğu kaydedildi. Aralık 2015'te Trakya Aktif Sanayici ve Genç İşadamları Derneği'ne (TAGİD) yönelik yapılan operasyonda 26 kişi gözaltına alınmış, tutuklanan 5 kişi daha sonra serbest kalmıştı.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber İmamı tutukladılar! Suç aleti: Pamuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER