İlk 11 belli oldu

Euro 2016'da ilk sınavını Hırvatistan karşısında verecek olan Milli Takım'da Fatih Terim'in kafasındaki 11 belli. Tecrübeli hoca, beklenin aksine sürpriz yapmayacak ve Slovenya ile oynadığımız son hazırlık karşılaşmasının ilk 11'ni sahaya sürecek.

Milli Takım kendileri için hazırlanan klibi izledi

Video: Arşiv

Meydan Gazetesi'nden Ahmet Uykan'ın haberine göre Fatih Terim, Hırvatistan maçı öncesi en önemli sorunu halletti ve 23 kişi arasında seçim yaparak ilk 11'i şekillendirdi. Terim'in belirlediği ideal kadroda ise sürpriz isim yok. Zira deneyimli taktisyen, geçtiğimiz pazar günü Slovenya ile oynadığımız son hazırlık sınavında şans verdiği 11'i herhangi bir sakatlık olmadığı taktirde Hırvatistan karşısında da sahaya sürecek. 

Burak'ın golü rahatlattı

Slovenya maçına kadar sadece 'Burak-Cenk' ikilisi arasında kararsız kalan Terim, tercihini Burak'tan yana kullanarak şu oyunculara görev vermişti: Volkan - Gökhan, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner - Ozan, Selçuk - Çalhanoğlu, Oğuzhan, Arda, Burak. Milliler, maçı 1-0 kazanırken golün Burak'tan gelmesi başarılı çalıştırıcının tereddütlerini ortadan kaldırmıştı.

Taze kanlar bile belli

Terim'in taze kuvvet diye tabir edilen ve oyunun gidişatına göre ikinci yarıda şans vereceği isimler de belli: Emre Mor-Cenk Tosun-Volkan Şen. 62 yaşındaki hoca ,söz konusu 3 futbolcuyu sıkıştığı anlarda sahaya sürecek. Özellikle Messivari oyun stiline sahip Emre Mor, kapanan rakibin savunmasını açmak adına Terim'in kullanacağı en önemli silahlardan biri olacak.

Top bizde olacak
 
Finallere galibiyetle başlamayı hedefleyen Milli Takım'ın ilk 11'i şekillendi. Ay Yıldızlılar, ayağa pas yapan ve kontrollü futbola yatkın isimlerden kurulu bir kadro ile Hırvatistan karşısına çıkacak.

İDEAL 11: 

Volkan Babacan - Gökhan, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner - Ozan, Selçuk - Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan, Arda, Burak.

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER