İletişim yoluyla dolandırıcılık konusunda vatandaşlar bilinçlendirildi


Ağrı Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce 30 bin vatandaşa ulaşılarak 'iletişim yoluyla dolandırıcılık' konusunda bilgilendirme yapıldığı belirtildi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce, 'Toplum için Toplumla birlikte' felsefesi amaç edinilerek toplum ihtiyaçlarına göre yapılan faaliyetlere yön verildiği açıklandı.

Bu kapsamda verilen bilgilere göre; ülke genelinde artan 'İletişim Yoluyla Dolandırıcılık' başta olmak üzere halkın huzur ve sükûnunun bozulmasına neden olan suçların önlenmesine yönelik hazırlanan bilgilendirici broşürler; il merkezinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına, STK'lara, halkın yoğun olduğu noktalarda vatandaşlara, esnafa, taksi ve minibüs şoförlere, bankalarda çalışan personellere ve bankada bulunan müşterilere, okullardaki öğretmen ve diğer görevlilere dağıtılarak konu hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ayrıca İl Müftülüğü ile ortaklaşa ilde bulunan toplam 175 camide cuma hutbesinde dolandırıcılıktan korunma yolları hakkında bilgi verilirken, Merkez Camii ve Üniversite Camii'nde cuma namazı çıkışı konu ile alakalı bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Yapılan bilgilendirmeler neticesinde il genelinde toplam 30 bin vatandaşa ulaşıldığı vurgulandı. CİHAN
<< Önceki Haber İletişim yoluyla dolandırıcılık konusunda vatandaşlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER