"İktidar, düdüğünü asan hakem Deniz Çoban kadar asil bir duruş sergilesin"


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm sürecinde iktidarın hatasını kabul etmesi gerektiğini söyleyerek, hakem Deniz Çoban örneğini gösterdi. Destici, "Sen de düdüğünü assana o zaman, sen niye asmıyorsun. Devletin ve milletin bekasını ilgilendiren konuda Deniz Çoban kadar asil bir duruş sergileyin." dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara'da kahvaltılı basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bazı medya kuruluşlarının temsilcilerinin bulunduğu toplantıda konuşan Destici, 81 il 85 seçim çevresinin tamamında kendi ad ve amblemleriyle seçime katılacaklarını söyledi. Seçimde adalet vurgusu yapacaklarını aktaran Destici, "Güvenlik vurgusu yapacağız, terörün nasıl çözüleceğiyle ilgili, çözüm sürecinin ne kadar yanlış olduğunu biz daha önce de söyledik. Onun getirdiği sonuçları seçim beyannamemizde yer vereceğiz. Özgürlük problemi Türkiye'nin en önemli sorunlarından. Basında kendi fikrini söyleyen birinin ne ile karşılaştığını gördük. Basın özgürlüğü vurgusunu yapacağız. Demokrasi, hala darbe anayasalarıyla yönetiliyoruz, bu konuya vurgumuz olacak. Milletimizin yüzde 50'sinden fazlası açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Toplumun yüzde 90'ı borçlu. Refah konusu beyannamemizin ana başlıklarında olacak" ifadelerini kullandı.

"FATİH PROJESİNE NE OLDU SAYIN MİLLİ EĞİTİM BAKANI"

Eğitimin içler acısı durumda olduğunu, ahlak ve maneviyat anlamında çöküntü ile karşı karşıya kalındığını ifade eden Destici, "Fatih projesine ne oldu sayın Milli Eğitim Bakanı? Kaç sene bu projeyle milleti uyuttunuz. Neyini beceremediniz? Sayın cumhurbaşkanımız okul açılırken Fatih Projesi diyemiyor artık. Evvel seneler söylüyordu, bu senen söyleyemedi. Maalesef bakan ve bürokratları cumhurbaşkanı, başbakanın elini kolunu bağlıyorlar. O kadar beceriksizler ki. Dershaneler konusu tam bir muamma, özel okullar konusu tam bir muamma." şeklinde konuştu.

"DEVLETİN KONTROL EDEMEDİĞİ BİR NOKTA OLABİLİR Mİ, GİREMEDİĞİ BİR MAHALLE OLABİLİR Mİ?"

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Destici, sandık taşıma gündeminin hatırlatılması üzerine şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'yi yöneten iktidarın ülkemizin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde güvenliği sağlayamadığı açıkça ortaya çıkmış vaziyette. Kabul ediyorlar ki, şu anda sandıkları taşıma ya da sandık kuramadıkları bazı mahallelerde başka ilçelerde kurma konusunda YSK'ya kararlar aldırıyorlar. Türkiye'yi yönetenler açısından kahredici bir durum. O çözüm sürecini başlatan zavallı zihniyetlerinin Türkiye'yi getirdiği nokta burası. Devletin kontrol edemediği bir nokta olabilir mi, giremediği bir mahalle olabilir mi? Ama şu anda gelinen nokta budur." diye devam etti.

İncirlik Üssünden sonra Diyarbakır'ın da Amerikan uçaklarının kullanımına açılma tartışmalarını değerlendiren Destici, "Bunun salt bir IŞİD'le mücadele olmadığı açık ve net. Türkiye'nin üslerinin Amerika'ya açılması sadece IŞİD'le mücadele diye değerlendiremeyiz. Haritaların yeniden şekillenmesi projesi olan Büyük Ortadoğu Projesi'nin işlevinin, yerine getirilmesi noktasında Türkiye'yi yönetenler Amerika'nın emrine verdiler. PKK'ya desteği açık ve net olan Amerika'ya üslerimizi açıyoruz. Stratejik müttefik olarak devam ediyoruz." açıklamasında bulundu.

"DEVLETİN VE MİLLETİN BEKASINI İLGİLENDİREN KONUDA DENİZ ÇOBAN KADAR ASİL BİR DURUŞ SERGİLEYİN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kamu görevlileri çözüm süreci esnasında görevlerini yerine getirmemiş olabilir' sözünün sorulması üzerine BBP Lideri Destici şunları kaydetti: "Siyasi sorumluluğu hükümetindir ama hukuki sorumluluğu elbette ki Türkiye'yi yönetenlerin yanı sıra elindeki yasalara ve kanunlara uymayarak sadece bulunduğu makamı korumak için yukarıdan yasalara aykırı şekilde gelen talimatları uygulayan mülki amirler de bu sorumluluğu taşımaktadır."

İki gün önce hakem Deniz Çoban'ın maçtan sonra hata yaptığını söyleyerek hakemliği bıraktığını hatırlatan Destici şöyle devam etti: "O hakemin yaptığı Türkiye'nin bekasını ilgilendiren bir hata değil. Ama burada Türkiye'yi yönetenler, 'biz hata ettik, iyi niyetle yola çıktık ama PKK bizi kandırdı, valilerimize, askerlerimize siz de dokunmayın, dedik' diyorlar. Bunun sonunda ne oldu? Silah sığınağı yapmışlar. Ülkenin bir bölümünü kan gölüne çevirdiler. Kardeşim, sen de düdüğünü assana o zaman, sen niye asmıyorsun. Devletin ve milletin bekasını ilgilendiren konuda Deniz Çoban kadar asil bir duruş sergileyin. Neyi terk edemiyorsunuz? Bu koltuklarda ne var, niye kalkamıyorsunuz? Millet için oturmadıkları ortaya çıkıyor."

'Valilerin sözlü talimatları yerine getirmemesi gerektiğini mi söylüyorsunuz' sorusuna, Destici, "Sözlü talimat yerine getirilir mi. Vali de öyle, yukarıdaki ne ise aşağıdaki de o. Milletin valisisin. Yukarıdan gelen keyfi talimatlara göre yapamazsın." cevabını verdi.

"BU SEÇİM, OMURGALILARLA OMURGASIZLARIN SEÇİMİ OLACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir sorun çıktığında topu valilere, askerlere atması sizin için şaşırtıcı oldu mu? sorusuna cevap veren Destici, şunları söyledi: "Bence hiç sürpriz değil, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin son dönemdeki siyaseti tamamen makyavelist, pragmatist anlayışa göre kurulmuş. En büyük zararı biz ahlaki çöküntü olarak yaşadık. Maalesef bu iktidar Türkiye'ye omurgasızlığı yerleştirdi. Bu seçim, omurgalılarla omurgasızların seçimi olacak. Millet ona göre tavrını belirleyecek. AK Parti 'haydi Bismillah' dedi, milletin de 'bıktım illallah' demesi lazım. Tercihini ona göre kullanması lazım." CİHAN
<< Önceki Haber "İktidar, düdüğünü asan hakem Deniz Çoban kadar asil... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER