İkinci George Floyd vak'ası

Brezilya'da Siyahi Farkındalık Günü'nün arefesinde bir süpermarkette iki güvenlik görevlisinin Joao Alberto Silveira Freitas isimli siyahı öldürmesi ülkeyi karıştırdı.

Brezilya'da bir siyahın öldürülmesi sonrası protestolar başladı

Kamil Ergin | Brezilya- Brezilya’nın Porto Alegre şehrinde bir süpermarket zincirinin (Carrefour) güvenlik çalışanları 40 yaşındaki siyahi vatandaşı darp ederek ölümüne sebep oldu. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) benzer şekilde hayatını kaybeden George Floyd’un akabinde 
Joao Alberto'nun güvenlikçiler tarafından öldürülmesi  ırkçılık ve ayrımcılık tartışmalarını alevlendirdi.

Resmî tatil olarak kutlanan Zenci Bilinçlenme Günü'nün arefesinde bir siyahinin öldürülmesi infiale sebep oldu. 


Gün içinde ülkenin birçok şehrinde protesto için bir araya gelen öfkeli göstericiler Carrefour marketlerini yakıp yıktı. Polisin müdahalesi ile son bulan olayların ardından açıklama yapan Carrefour yetkilileri özür dileyerek güvenlik hizmeti veren taşeron firmayla olan kontratın iptal edildiğini duyurdu. 

Twitter hesabından olay hakkında değerlendirmede bulunan Devlet Başkanı Bolsonaro, muhalefetin olayları kışkırttığını ileri sürerek, ülkeyi karıştırmak isteyenlere karşı tek yürek olunması çağrısında bulundu. 

İlk bulgulara göre nefes alamadığı için öldüğü söylenen kurbanın, bir çalışanla tartıştığı  ve 5 dakika boyunca darp edildiği güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.


<< Önceki Haber İkinci George Floyd vak'ası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER