İki uzun adam, ABD'de Türk okulu açtı

Küçük bir binada 100 öğrenciyle başladıkları eğitim hayatına şimdi 80 dönümlük bir arazi üzerine kurulan yeni kampüslerinde 350 öğrenciyle devam ediyorlar. ABD'nin Atlanta şehrinde bir Türk okulu daha açıldı. Eyalet Milli Eğitim bakanından milletvekiline birbirinden önemli isimler de o açılış törenindeydi.

İki uzun adam, ABD'de Türk okulu açtı

ABD'nin Atlanta şehrinde Türkiyeli girişimciler tarafından yaptırılan özel okulun açılışına iki uzun adam damgasını vurdu. Washington Post gazetesi ve NBC Sports televizyonu, Fulton Science Academy Kampüsü'nün açılışını Dünya'nın en uzun adamı Mardinli Sultan Kösen ve Türkiye'nin en çok kazanan sporcusu Enes Kanter'in fotoğrafları eşliğinde duyurdu.


Üç sene önce kurulan ve birçok başarıya imza atan Fulton Bilim Akademisi'nin (Fulton Science Academy-FSA) açılışını Eyalet Eğitim Bakanı Richard Woods yaptı. Yeni binanın açılışına çok sayıda senatör, milletvekili ve Atlanta’nın önde gelen simalarının katılımı dikkati çekti.



AMERİKALI VELİ: KENDİMİZİ ÇOK ŞANSLI HİSSEDİYORUZ
Okul Müdürü Kenan Şener ailelerin okullarını tercih etmesindeki ana sebebin yüksek eğitim kalitesi ve neticede gelen başarılar olduğunu, ilgiden dolayı sınavla öğrenci almak zorunda kaldıklarını söyledi.

80 dönüm üzerine kurulan kampüsün açılışında konuşan veliler, Fulton Bilim Akademisi'ni neden tercih ettiklerini anlattı. Bilim adamı olmak isteyen oğlunun FSA ile hedefine ulaşmak açısından önemli bir avantaj elde ettiğini ifade eden Juliet Sukkert, "Biz kendimizi çok şanslı hissediyoruz." diye konuştu.

Sukkert, "Amerika da şu ana kadar birçok okul deneyimimiz oldu; ama FSA eğitim kadrosu ve kullandıkları sistemle hepsinden çok farklı." ifadesini kullandı.



"OKUL KAPATMAK İÇİN ÜLKE ÜLKE DOLAŞANLARIN BU MANZARAYI GÖRMELERİNİ İSTERDİM"
Türkiye'nin en çok kazanan sporcusu ünvanını elinde bulunduran Enes Kanter, “Okul kapatmak için ülke ülke dolaşanların bu manzarayı görmelerini çok isterdim." ifadesini kullandı. Kanter, "Görselerdi belki onlar da yaptıklarından pişman olurlardı" diyerek üzüntülerini dile getirdi.

NBA’deki temsilcimiz, Oklahoma City Thunder oyuncusu Kanter, Atlanta Hawks ile oynayacakları maça bütün okulu misafiri olarak davet edeceğini söyleyerek açılışta bir jest de yaptı. Ünlü oyuncu imzalı bir formasını okula hediye etti.

Fulton Bilim Akademisi'nin yeni kampüsünde 35 sınıf, açık ve kapalı spor salonları, laboratuvarlar, kütüphane, teknoloji sınıfları bulunuyor.

Üç sene önce 101 öğrenci ile eğitime başlayan FSA, 365 öğrenciyle eğitim vermekte ve ilkokul seviyesinde 4 ayrı sınıfta bekleme listesi bulunmakta.

<< Önceki Haber İki uzun adam, ABD'de Türk okulu açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER