İki inşaat devi daha...

Krizin en çok etkilediği sektörlerin başında gelen inşaat sektöründen peş peşe konkordato haberleri gelmeye devam ediyor. İki şirket daha konkordato ilan edenler arasına adını yazdırdı.

SHABER3.COM

Emlak Kulisi'nin haberine göre inşaat sektöründe, her türlü yapının kaba, ince, elektro-mekanik ve çevre düzenlemesi imalatlarında anahtar teslimi hizmet veren Tek Yapı İnşaat ve Ticaret A.Ş., konkordato talep etti.

“Yeşil Bina” sertifikalı binalar inşa etmek ve bu konuda öncü firmalar arasında yer almayı hedefleyen Tek Yapı İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca konkordato müessesesi için mahkemeye müracaat etti. 

ÜÇ AYLIK GEÇİÇİ MÜHLET

Mahkeme talebi kabul etti. 2003 yılında kurulan şirkete İcra İflas Kanunu'nun 287'nci maddesi uyarınca 8 Ağustos 2019 tarihinden başlamak üzere alacaklı hacizlerine karşı üç aylık geçici konkordato mühleti verildi.  

Konkordato komiseri olarak Özgür Muhittin Esen, Volkan Uzaldı ve Mert Namlı atandı.

TEK YAPI'NIN PROJELERİ:
1- Korozo Hijyenik Ürünler Üretim Tesisi
2- Pepsico Frito-Lay Patesi Cipsi Fabrikası
3- C. Steinweg Group Lojistik Merkez
4- Akbank Veri Merkezi
5-  Akbank Yaşam ve Konferans Merkezi
6- AKS Depo ve İdarei Binalar
7- Baykar Ar-ge Üretim Merkezi
8- 3M Üretim Tesisi
9- Trpharm İlaç Fabrikası
10- Türkiye İş Bankası Veri Merkezi
11- Kordsa Mükemmeliyet Merkezi Binası
12- Turkcelll Veri Merkezi

POYRAZ İNŞAAT DA ZORDA

Emlak365'in haberine göre ise yurt içerisinde ve yurt dışında pek çok büyük projeye imza atan Ankara'nın en köklü inşaat firmaları arasında gösterilen Poyraz İnşaat konkordato talebinde bulundu. 

Şirketin içerisinde bulunduğu mali sorunlar nedeni ile konkordato talep ettiği, bu süreçte işlerini toplayarak sıkıntılı dönemi atlatmayı istediği belirtildi.

Ankara merkezli olarak hizmet veren Polat İnşaat şu anda yapımı devam eden Renaza Yaşam Merkezi gibi çok sayıda konut projesinin yanı sıra Bağdat Büyükelçiliği, Eskişehir Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Yozgat Şehir Hastenesi gibi çok sayıda projenin de mimarları arasında. 

DEVAM EDEN DÖRT PROJE

Konkordato talep eden inşaat şirketinin devam eden dört projesi bulunuyor. Bunlardan biri konut projesi geri kalanları ise otel ve yurt binası olarak sıralanıyor. 

Bu projeler şöyle:

Renaza Yaşam Merkezi Çankaya Ankara

Bilkent Meteksan K1 Ve Bilkent Üniversitesi Merkez Kampüs Öğrenci Yurt Binası Mekanik İşleri Ankara 

Bursa Entegre Sağlık Kampüsü Projesi İçerisinde Yer Alan Ftr – Ygap Binaları Bursa 

Shamovskaya Otel Rusya olarak sıralanıyor. 

<< Önceki Haber İki inşaat devi daha... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER