İki evden 35 Suriyeli çıktı


Edirne'de bir ihbar üzerine harekete geçen polis, iki ayrı evde yaptığı aramada 35 Suriyeli sığınmacı buldu.

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan sığınmacılar, daha iyi bir yaşam hayaliyle Avrupa'ya doğru umut yolculuğuna çıktı. Bu kapsamda Türkiye'nin Yunanistan ve Bulgaristan'a sınır ili Edirne'ye gelen Suriyeli sığınmacılar, geçici olarak Dilaverbey Mahallesi'ne yerleşti. Aralarında kadın ve küçük yaşta çocukların olduğu sığınmacılar yasa dışı yollardan Avrupa'ya geçmek için uygun zamanı beklemeye başladı. Mahalle aralarında dolaşan ve evlerinin önünde toplu olarak bekleyen sığınmacıları gören vatandaşlar durumu polise bildirdi.

Bunun üzerine mahalleye giden ekipler, iki evde yaptığı aramada 35 Suriyeli sığınmacı buldu. Zor şartlar altında ve temiz olmayan ortamda kalan sığınmacılar polis tarafından alındı. İl Göç İdaresi tarafından tahsis edilen araçlara bindirilen Suriyeli sığınmacılar, ikamet izni aldıkları illere gönderildi. Ekiplerin şehir merkezinde gün içerisinde yaptığı kontrollerde 53 Suriyeli mülteci geri gönderildi.

Geçen hafta içerisinde Avrupa'nın sınır kapılarını kendilerine açtığı haberi üzerine sosyal medyada örgütlenerek yola çıkan 10 binin üzerindeki sığınmacı Edirne'ye gelmişti. Güvenlik güçleri tarafından şehir çıkışında durdurulan Suriyelilerin önemli bir bölümü ikna edilerek geri gönderildi. Ancak 3 bin civarındaki sığınmacı, 10 günlük bekleyişlerinin ardından haberin asılsız olduğunu anlayarak bayramın birinci gününde Edirne'yi tamamen terk etti.

Ülke gündemini uzun süre meşgul eden olayın ardından Edirne'ye Suriyeli sığınmacı ve diğer kaçak göçmenlerin geçişi hız kesmedi. Bayramdan bu yana Edirne'ye 600 civarında Suriyeli mülteci geldi. Şehir merkezi ve dışında alınan güvenlik önlemleri sonrasında alınan sığınmacılar, ikamet izni aldıkları illere geri gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber İki evden 35 Suriyeli çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER