İHD ve BDSP 1999'da Ulucanlar Cezaevi'nde hayatını kaybedenleri andı


İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi ve Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), Ulucanlar Cezaevi'nde 26 Eylül 1999'da yaşanan olaylarda hayatını kaybeden 10 kişiyi andı.

Şimdiki adıyla Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde gerçekleşen eylemde İHD ve BDSP üyeleri, olaylarda hayatını kaybeden 10 kişiyi anmak amacıyla cezaevi önünde toplandı. Grup adına basın açıklamasını yapan İHD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Konuk, olayları şu şekilde anlattı: "Kaldıkları 5. Koğuş nefes alamayacak kadar kalabalıklaşınca hapishane idaresinden yeni bir koğuş talep eden tutsaklara sürekli oyalayıcı yanıtlar verilince tutsaklar hemen yan taraflarındaki 7. Koğuş'un havalandırma duvarını delmiş, talep ettikleri koğuşa fiilen yerleşmişlerdi. Bu eylemi 'isyan' olarak değerlendiren hapishane idaresi saldırı pozisyonuna geçmiş, tutsaklar da barikatlar kurarak direnişe geçmişlerdi. Ulucanlar uzun süre planlanarak, tasarlanarak uygulanan bir devlet katliamıdır."

O gün tutsak olan ve yaşananlara tanıklık eden Fatime Akalın da "Gözlerimin önünde insanları biçtiler. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar yaptıkları bizi yıldıramaz." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber İHD ve BDSP 1999'da Ulucanlar Cezaevi'nde hayatını kaybedenleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER