Şehit polislerle ilgili kahreden detay

Terör örgütü PKK'nın Iğdır'da şehit ettiği polislerle ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Bölgede görev yapan polisler için zırhlı servis aracı talep edildiği ama bu talebin reddedildiği öğrenildi.

Şehit polislerle ilgili kahreden detay

Iğdır’da, Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin, Aralık ilçesine bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçişi sırasında PKK’lı teröristler yola önceden döşedikleri yaklaşık bir ton bombayı uzaktan kumanda ile patlattı. Hain saldırıda 14 polis şehit oldu.

ZIHRLI ARAÇ TALEBİ REDDEDİLMİŞ

PKK'lı teröristlerce 27 Ağustos'ta yapılan ilk saldırıda ve saldırı öncesinde, Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurları için zırhlı personel servis aracı talep edildiği ancak Iğdır Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin bölgede güvenlik riskinin az olduğunu gerekçe göstererek zırhlı araç talebini geri çevirdiği iddia edildi.  

Teröristlere operasyon

Yaklaşık bir ton olduğu değerlendirilen bombanın infilak etmesiyle birlikte araçlar havaya uçup parçalanırken ortalık kan gölüne döndü. Minibüste ve otomobilde bulunan 13 polis şehit oldu, 1 polis yaralı kurtuldu. Yaralı polis de hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehitlerin cenazeleri de Iğdır’a getirildi. Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Ermenistan deprem zannetti

Patlama Ermenistan’ın sınır bölgesinde yaşayan bölge halkında deprem paniğine yol açtı. Ermenistan Acil Durum Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, patlama sınıra komşu ‘Ararat’ bölgesinde hissedildi. Bakanlığa başvuran bölge halkı sabah saatlerinde Rançpar, Noramarg ve başka köylerde güçlü patlama hissettiklerini belirtti. Patlamanın Erivan’da da hissedildiği ifade edildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

PKK’lı teröristlerin  yola önceden döşedikleri yaklaşık bir ton bombayı uzaktan kumanda ile patlatmasıyla şehit olan 13 emniyet görevlisinin kimlikleri açıklandı. Şehit polislerin isimleri ve memleketleri şöyle:

Başkomiser Mehmet Parlak (Kahramanmaraş),

Başkomiser Yusuf Yelkenci (Zonguldak),

Fehmi Şahin (Aydınlı, Ankara’da toprağa verilecek),

Ali Koç (Ankara),

Haluk Varlı (Van),

Burak Zor (Gümüşhaneli, Samsun’da toprağa veriecek),

Yaşar Doğancay (Bolu),

Hasan Eser (Denizli),

Nebi Gündoğan (Kırıkkale),

İbrahim Derindere ve Yalçın Palıt (Adana),

Adem Can Kurtaran ve Bekir Serhat Kaya (Yozgat)

Meydan
<< Önceki Haber Şehit polislerle ilgili kahreden detay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER