İftar sofralarınızı bu lezzetle donatın

Ramazan ayında da genellikle daha hafif yemekler tercih ediliyor. Yapılması kolay lezzeti hafif olsun tercih sebepleri arasında. İşte Mantarlı tavuk sote, oldukça pratik bir tarif...

İftar sofralarınızı bu lezzetle donatın

Mantartavuk sote, oldukça pratik bir tarif.  Bir yemek kısa sürede pişiyor, görünümü ve tadı ile de unutulmazlar arasına giriyorsa bizim en favori yemeklerimizden biri olup gönlümüze taht kuruyor.

Tavuk yemekleri benim için en pratik yemek malzemelerinden biri olmuştur hep. Tavuk, diyet yapanlar için de çok ideal bir yiyecektir. Kalorisinin az olması, hazmının kolay olması, protein içermesi, ucuz olması, daha sayamadığımız birçok olumlu tarafı vardır.

İşte bu tarif de tavukla hazırlanan oldukça pratik tariflerden biri. Birçok restoranda başlangıç veya garnitür olarak yer alsa da benim için başlı başına bir yemektir mantarlı tavuk sote.

Buyrun efendim bir tavuk sote hikâyesine…

Malzemeler

*500 gram tavuk göğsü

*300 gram mantar

*1 adet orta boy soğan

*3-4 diş sarımsak


*2 adet yeşil biber

*2 adet domates

*Tuz, karabiber, pul biber, köri

Yapılışı

Geniş bir tavaya ince doğranmış soğanı, küçük doğradığımız ya da rendelediğimiz sarımsağı orta ateşte 2-3 dakika soteliyoruz. Yine ince doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri, soğanlar ile birleştirerek, çevirerek biraz ölene kadar pişiriyoruz.

-Mantarları iyice yıkayıp ince ince dilimliyoruz. Mantarların renginin kararmamasını istiyorsanız biraz limonlu suda bekletebilirsiniz. Böylelikle mantarlarınız pamuk görünümünde kalmış olur. Tavukları kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Tavukları ve mantarları, soğanlar ile pişen biberlerin üzerine ekliyoruz. Mantarlar suyunu bırakıp tekrar çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz.

-Ardından domatesleri de küp küp doğrayıp yemeğimize ilave ediyoruz. Damak zevkinize göre baharatları ekliyoruz. Tavanın ya da tencerenin ağzını kapatıp çok az daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz.

-İster tek başına isterseniz makarnanın veya pilavın yanında servis edeceğiniz mantar sotemiz hazır. Afiyet olsun…


<< Önceki Haber İftar sofralarınızı bu lezzetle donatın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER